Chris Froome-ot nem engedik indulni a Tour de France-on? - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2018. március 24., szombat

Chris Froome-ot nem engedik indulni a Tour de France-on?

Sajtóértesülések szerint versenyt szervező cégnél gondolkoznak ezen a lehetőségen is, ha addig nem rendeződik a négyszeres győztes ügye. Egy ausztrál lap hozta le a hírt, miszerint az ASO-nál téma Chris Froome (Team Sky) kizárása abban az esetben, ha a tavalyi Vuelta a Espanán mért magas Salbutamol-szintjével kapcsolatos ellentmondásosságok nem tisztázódnak addig.

A lap két forrásra is hivatkozik, ugyanakkor az ASO  szóvivője péntek délután cáfolta a feltételezést.  Nem lenne azonban meglepő megoldás a cég részéről, hiszen az elmúlt 1-2 évtizedben is bőven akadt arra példa, hogy egyes versenyzőket nemkívánatos személynek nyilvánítottak.

Chris Froome jelenlegi helyzete a Giro d'Italia szervezőinek is gondod okoz, hiszen a versenyző nincs felfüggesztve, jogszerűen indulhat versenyeken. Az RCS Sportsnál azonban nem szeretnék, ha olyan helyzet állna elő, hogy utólag kelljen majd Froome-ot megfosztani esetleges elsőségétől.

Az élvonalba tartozó kerékpárosok jelentős része már hangot adott azon nézetének, hogy a sportág szempontjából az lenne a legszerencsésebb, ha Froome nem versenyezne mindaddig, míg meg nem oldódik az ügye.

(forrás)

Post Top Ad