Búcsú a háromhetes versenyektől? - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2018. február 9., péntek

Búcsú a háromhetes versenyektől?

A három nagy körverseny időtartamának két hétre csökkentése korántsem új ötlet. A spanyol Ciclo21 oldal kérdezte David Lappartient UCI elnököt a a témát illetően, aki úgy fogalmazott, nem kíván kényszeríteni senkit semmire, de kész bárkivel megvitatni az ötletet.

Az elgondolás, hogy a Giro, a Tour és a Vuelta ne három, csak kettő hétig tartson, felbukkant már Brian Cookson elnöksége alatt is, akkor egy versenyző-barátabb versenynaptár szellemében játszottak el a gondolattal.

Lappartient azonban a kerékpársport globalizációja szemszögéből vizsgálja a lehetőséget, úgy gondolja, napjainkban már nem lehet csupán Európára koncentrálni. Még akkor sem, ha a leghíresebb és legnagyobb hagyományokkal bíró versenyek, melyekkel aztán világszerte népszerűsíteni lehet a kerékpársportot éppenséggel itt zajlanak. Ahhoz, hogy stabilitás legyen mind a versenyek rendezése, mind a csapatok működtetése terén, szükség van többek között például a távol-keleti befektetőkre is.

Lappartientet egy esetleges vitában az érdekelné leginkább, miféle piaci modellt érdemes a kerékpérsportnak követnie. Ha az időtartam csökkentése egy működőképes piaci modellt eredményez, miért is ne beszéljenek ennek lehetőségéről?

(forrás)

Post Top Ad