A bringások Dél-Afrikában edzőtáboroztak épp.
Bob Jungels
(fotó: Yuzuru Sunada)

Még múlt csütörtökön történt a baleset, mely során egy teherautó elsodorta Laurens De Plust és Peter Vakocot, csupán a kicsit hátrébb tekerő Bob Jungels úszta meg az esetet. A cseh bajnoknak lett nagyobb baja, csigolyái törtek, műteni kellett, miközben De Plust tüdeje és a veséje miatt kellett kórházban tartani megfigyelés alatt.

Az eset a dél-afrikai edzőtáborban történt, a másik kettő versenyzőtől lemaradó Jungels csak valami zajt érzékelt, és azután látta meg két társát a földön feküdni. Állapotukat látva nem merte megmozdítani őket. Hármukkal tartott egyébként Koen Pelgrim edző is. Ő és Jungels szóval tartotta az egyébként mindvégig tudatuknál lévő bringásokat, míg egy helybeli asszony hívta mentőket.

Jungels nemrég egy három és fél perces videót osztott meg Youtube-csatornáján, elmondása szerint szerette volna elmesélni, mi történt velük az edzésen. 


A fiatal luxemburgi bringás hangsúlyozta, hogy jó ötletnek tartja utólag is, hogy Dél-Afrikában jártak, csodálatos hely, nagyszerű emberekkel. De azt nehéz feldolgozni, hogy egyik percben még nevetgélsz a barátaiddal, aztán kétségbeesetten kiabálsz és nem tudsz nekik segíteni, nem tudhatod, hogy fognak-e még bringára ülni, járni, stb. 

Jungels többek között arról is beszélt, hogy tudja jól, a kerékpárosok sem kisangyalok, ők is sokszor áthágják a szabályokat, de szeretné ha az úton közlekedők - bringások és autósok  - együtt tudnának működni, és ne kelljen olyan pillanatokat átélnie senkinek, amilyeneket neki kellett. 

(forrás itt és itt)
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: