Giro 2018 - és mi lesz Geraint Thomasszal? - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2017. december 3., vasárnap

Giro 2018 - és mi lesz Geraint Thomasszal?

Chris Froome döntése jócskán átírhatja a csapattárs naptárát is.

(kép forrása: Tim deWaele/TDWsport.com)

A 2010-ben alakult Sky eredeti keretéből már csak hárman maradtak: Chris Froome, Ian Stannard és Geraint Thomas. A walesi srác is immáron 31 éves, s bizony kezd kicsúszni az időből, ha valamikor még szeretne nagy győzelmet aratni.

A Sky háza táján mindig is a Tour de France volt a fő szezoncél, a Giro d'Italián történő részvétel általában más prioritásokkal bírt. Leginkább olyan verseny volt ez a brit csapat számára, amelyen a hűséges segítők kaphattak lehetőséget a csapaton belüli főszerepre. (Ilyen volt Richie Porte 2015-ben vagy épp Mikel Landa és Geraint Thomas kettőse 2017-ben.)

Thomas idén idő előtt kényszerült távozni a versenyről, ugyanakkor a szezon első felében sorra környékezték meg a csapatok, hogy esetleg hozzájuk igazolhatna, de Thomas úgy gondolta, hogy a Team Sky a legjobb hely ahhoz, hogy összetett menő mivoltában tovább fejlődhessen, így 2018-ra is marad a csapatnál. (Mindamellett gyakran nyilatkozik arról, hogy 2019-ben már máshol szeretné folytatni. Luca Guarcilena, a Trek-Segafredo szakmai vezetője pedig nemrég arról beszélt, hogy egy évet most kihúznak  magas fizetési igényű összetett menő nélkül hogy aztán 2019-ben majd egy igazán komoly Grand Tour-aspiránst tudjanak szerződtetni.)

Azáltal, hogy Chris Froome bejelentette indulási szándékát a jövő évi körversenyen, valószínűleg átírja majd Thomas versenynaptárát is, amely elvileg hasonló lett volna, mint az idei, lett volna benne tavaszi egynapos rész, Tirreno-Adriatico, Tour of the Alps, Giro d'Italia, hogy aztán a júniust a pihenésre használva végül teljes erőből tudja segíteni Froome-ot júliusban a Tourt de France-on.

A Team Sky nagy, gazdag, sok lehetőséggel bíró csapat, így valószínűleg megengedhetik majd maguknak, hogy két külön segítőgárdával érkezzenek a két háromhetes körversenyre. Ha Thomas a Tour de France-on húzza az igát Froome előtt, akkor minden bizonnyal hiányozni fog a Giro d'Italiáról is (arról nem is beszélve, hogy ha ott is lenne, egyértelműen alá kellene vetni magát Froome reménybeli sikerének).

Thomasnak így minden bizonnyal tolódik a szezonja, és a Vueltán kapja majd meg a lehetőséget, hogy első számú emberként bizonyítson.

(forrás)

Post Top Ad