Damiano Cunego a Giro után vonul vissza - TOURázzunk együtt

FRISS

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2017. november 17., péntek

Damiano Cunego a Giro után vonul vissza

Függetlenül attól, hogy a Nippo -Vini Fantini csapata szabadkártyát kap-e. 


Az 1981-es születésű Damiano Cunego óriási tehetségként robbant be a kerékpáros köztudatba, 1999-ben junior világbajnok lett, 2004-ben pedig már Giro d'Italia győzelemnek örülhetett. Ezt a sikerét soha nem tudta megismételni, noha 2006-ban fehér trikós lett a Tour de France-on és pályafutása során összesen 3 top10-es GT-eredménnyel is büszkélkedhetett. Az előző évtized végén az egynaposok terén volt inkább sikeres, nyert Il Lombardiát (2004 után még 2007 és 2008-ban is) és Amstel Gold Race-t is (2008). A mostani évtizedben a 2011-es Tour de France hatodik helye és a 2016-os Giro d'Italia hegyi királyi címe érdemel említést.

2015-től versenyez a Nippo-Vini Fantini prokontinentális csapatánál, akik számára november 29-én derül majd ki, hogy egyáltalán ott lehetnek-e az olasz körversenyen. Jelenleg ők és a Bardiani CSF a két majdnem biztos csapat, míg a másik két szabad kártyás helyek sorsa a Willier, Gasprom-Rusvelo és a  CCC-Sprandi között dől majd el.

Cunego szerint azért lenne megfelelő alkalom a Giro a visszavonulásra, mivel ez a verseny tette ismertté, ez a verseny hozta meg számára a nagy sikert, és ezen a versenyen érzi magát a legboldogabbnak. Ugyanakkor nincs alternatív terve arra, ha mégsem lehet ott jövő májusban a mezőnyben. "Talán Japánban", mondja,"de most mindenképp a Giróra szeretnék koncentrálni, és remélem, hogy ott lehetek."   

(forrás)

Post Top Ad