Il Lombardia áprilisban? - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

A TOURázzunk együtt
2018 decemberében új helyre költözött!
Keresd az új címen (kattints!):

2017. október 8., vasárnap

Il Lombardia áprilisban?

A La Gazzetta dello Sport szerkesztője, Pier Bergonzi dobta be az ötletet.


Az elv, ami alapján felmerült a kérdés, hogy az egyetlen őszi Emlékmű kerüljön át közvetlenül a Liége-Bastogne-Liége után a nemzetközi versenynaptárban igencsak egyszerű: legyen közel egy időben az öt nagy verseny, ne árválkodjon szegény Il Lombardia ősszel. Ráadásul, ha a kalendárium első felében van, akkor nagyobb eséllyel érdeklődnek iránta olyan versenyzők is ( pl. Peter Sagan vagy Chris Froome), akik októberben már nem nagyon állnak rajthoz. 

"A kerékpársport megváltozott és folyamatosan, rendkívül gyorsan változik továbbra is. Miért is ne helyeznénk át az Il Lombardiát tavaszra. Ez csak egy ötlet, ami elindíthat egy vitát. A kerékpársport a hagyományra és a történelemre épül De visszautasítani a változást nem segít a jövő építésében. És ez utóbbi az, amit szeretnénk."

- állt a cikkben, melyben arról is említést tesznek, hogy a versenyt  (és nem mellesleg magát az újságot is) birtokló RCS Sports részéről már jelezték is az igényüket az UCI felé, hogy 2019-ben már legyen tavasszal az őszi egynapos. 

A szombati verseny után utolérték Mauro Vegni igazgatót is, aki cáfolta a híreszteléseket. Szerinte a versenynek igenis ősszel van helye a naptárban hiszen kiváló záróeseménye a szezonnak. Közben a Tuttobiciweb oldal is megkérdezte olvasóközönségét, akik 82%-ban voltak a változtatás ellen.

(forrás)   

Post Top Ad