A csapat- és az egyéni időfutam világbajnoki címe már megvan. De a harmadikat megszerezni sokkal nehezebb lesz. 


Kép forrása: UCI @ Facebook 

Tom Dumoulin (Team Sunweb) már így is a 2017-es szezon egyik legeredményesebb versenyzője. Megnyerte a Giro d'Italiát, majd a bergeni világbajnokságon mindkét férfi elit időfutam számban (csapatban és egyéniben is) a dobogó felső fokára állhatott.

A 267 kilométeres hosszúságú versenyen ugyan nem ő a leginkább esélyes, sokkal inkább érdemes tippelni Peter Saganra (Bora-Hansgrohe), Greg van Avermaetre (BMC) vagy a csapattárs Michael Matthewsra, akik még ilyen hosszú - ráadásul emelkedővel is megspékelt  - verseny végén még mindig erősek sprintben is, ám ne feledjük, hogy Dumoulin is odatette már magát rendesen egy-egy nagyon hosszú tavaszi egynapos versenyen.

Az immáron világbajnok kerékpáros a holland csapat sajtótájékoztatóján maga is reálisan vázolta a lehetőségeit, ám azt is elmondta, hogy mindig is úgy gondolt erre a világbajnokságra, ahonnan három aranyéremmel szeretne távozni.  Szerinte a pálya hasonló, mint a 2014-es ponferradai útvonal (amelyen Michał Kwiatkowski aratott győzelmet), csak nem olyan meredek az emelkedő. Saját esélyét abban látja, ha agresszív és kezdeményező szerepet játszik a verseny során, például ha sikerül majd neki egy kis csoporttal ellépnie a mezőnytől.

(forrás)


Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: