A Sky-t, illetve a BMC-t hagyták ott a német csapatért.


Daniel Oss (BMC) már versenyzett együtt Peter Sagannal még annak idején a Liquigasban, most ismét vállvetve hajszolják majd a sikereket az egynapos klasszikusokon. Ossnak idén nagy szerepe volt abban, hogy Greg van Avermaet megnyerte a Párizs-Roubaixt, de bevethető többnapos versenyeken is a segítő szerepében. 

Oss maga is örömét fejezte ki, hogy volt csapattársakkal (Sagan mellett Marcus Burghart is az volt, ő a BMC-nél) versenyezhet együtt, sőt más  trentinói származású kerekesek is vannak a csapatban. A Bora-Hansgrohe-ban leginkább az lelkesíti, hogy milyen gyorsan fejlődik, lép egyre magasabb szintre a csapat. 

Teljesen  új fiú lesz azonban a csapatban  a többszörös brit bajnok Peter Kennaugh, aki 2010 óta a Sky-ban versenyzett, és már korábban, utánpótlás szinten is Dave Brailsfordék keze alatt fejlődött. Kennaugh most érezte úgy, eljött az ideje a váltásnak, több lehetőséget szeretne kapni a versenyzésre, főle a Tour de France-on való részvételre. (Különösen jövőre, mikor már csak 8 versenyző lesz egy csapatban).

A Bora-Hansgrohe csapatában az tetszett meg neki, hogy ellentétben a Sky-jal, nem egy emberre van kihegyezve a csapattaktika, s aztán minden ez alá rendelve, hanem sokkal kiegyensúlyozottabb a versenyzők csapaton belüli szerepe. Ráadásul itt látta leginkább biztosítva, hogy megkapja azt a szintű és mennyiségű versenyzési  lehetőséget, amiért új csapat keresése mellett döntött.   

(Cikk forrása itt és itt)   
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: