A fizikai és mentális kimerültséget szeretné elkerülni.
 Tom Dumoulin a Giro d'Italián

A korábbi tervekkel ellentétben az idei Giro d'Italia győztes Tom Dumoulin (Team Sunweb) nem áll rajthoz a spanyol körversenyen, helyette a szeptember végi, Bergenben (Norvégia) rendezendő világbajnokságra kíván koncentrálni.

Dumoulin a Vueltán Wilco Keldemannt segítette volna, de végül úgy döntött, nem kockáztatja, hogy kiégjen egy számára fontos, sikert ígérő verseny előtt. Bergenben elsősorban majd az egyéni időfutamra fókuszál, de reméli, hogy a csapat időfutamon is jó eredményt érhet el a Sunweb.

A holland versenyző naptárát még a szezon elején állították össze,

"de aztán az történt, hogy megnyertem a Girót.... nagyon menő, de aztán őrültekháza követte, és a nyaralásom után, július elején én is és a csapat is kételkedni kezdtünk benne, hogy fizikailag és mentálisan is képes leszek-e a még előttem álló szuper sűrű programot végigcsinálni, egy második Grand Tourt (magaslati edzőtábort, Clasica San Sebastiant, Eneco Tourt, Vueltát) és közben a legjobb formámba lendülni a világbajnokságra"  
- írta Dumoulin a Facebook-oldalán. Csak a Vueltát hagyja ki, a program többi része marad, így aztán kedvelői már július utolsó szombatján, a Clasica San Sebastiánon is láthatják.

A világbajnokságra idén szeptember 16. és 24. között kerül majd sor. 
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: