Hát nem éppen a zsűri Tour de France-a az idei francia körverseny, pedig folyton főszerepbe kerülnek. 


Ismeretes, hogy Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) kizárása a 4. szakasz után nagyon-nagyon sokak szerint túlkapás volt a zsűri részéről. Ehhez képest Nacer Bouhanni (Cofidis) hét eleji 1 perces büntetése (sprinterként? behozhatatlan hátrányban az összetett menőkhöz képest? ), miután megütött egy Quick Step Floors versenyzőt viszont röhejesen hangzik.

A 12. szakasz után megint ellentmondásos helyzetbe keveredtek az illetékesek. A szabály szerint elvileg az első 50 és az utolsó 20 kilométeren tilos a versenyzőknek táplálékot elfogadni. A 12. szakaszon ez a határ az utolsó 10 kilométerre lett módosítva.

A szakasz után azonban Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac), George Bennet (Lotto NL Jumbo) és Serge Pauwels (Dimension Data) is 20 másodperces büntetést kapott, mert a 10 kilométeren belül is elfogadtak táplálékot (konkrétan innivalót). Az interneten ugyanakkor felbukkant a  videó, miszerint Romain Bardet (Ag2r) is hasonlóan tett.

A részlet azóta elérhetetlen, de van egy kikockázott kép róla (az újságíró elütötte Bardet nevét). Íme:

Jonathan Vaughters,a Cannondale-Drapac szakmai vezetője úgy nyilatkozott, hogy szerintük senkit nem kellene megbüntetni, viszont ha már mégis kiróttak büntetést, akkor ennek érinteni kellene Bardet-t is.

(forrás)


Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: