Maga a bukás és a helyszíni kezelés ennél sokkal riasztóbbnak tűnt. 

A Velonews helyszíni tudósítója szerint Florence Pomery, a Tour de France orvosnője látta el először a pórul járt ausztrál versenyzőt, és ő arról számolt be, hogy Richie Porte (BMC) riadt volt, félt, de végig tudatánál volt. Az alapkérdésekre - név, életkor, stb - simán tudott válaszolni, és a nagyon drága napszemüvegét kereste.  

A jelenetsort látva, különösképpen azt, hogy a bringás fekszik az úton, és nem kel fel, már ez fontos tényező volt. Porte az utolsó hegy, a Mont du Chat lejtmenetében egy kanyarban a belső ívet volt kénytelen bevenni, ami aztán a bukást okozta, magával rántva Dan Martint (Quck Step Floors) és részben a későbbi szakaszgyőztes Rigoberto Urant (Cannondale-Drapac) is.

Porte-ot később kórházba szállították, és a röntgen kimutatta a jobb oldali kulcscsont és csípő/medencecsont törést. Azaz pont azon az oldalán, amelyen tavaly a riói olimpia során is törést szenvedett egy bukás után.

Jelen helyzet szerint nincs szükség műtétre, úgy tűnik, hogy a problémák rögzítése után hétfőn már haza  is mehet/szállíthatják. 

Közben nem dőreség arról beszélni, hogy visszatérhet-e Porte még ebben a szezonban, a csapat orvosa szerint akár már augusztusban elkezdheti az edzéseket, de egyébként minimum 4 hétig nem szabad majd kerékpárra ülnie.


  
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: