Megint egy olyan idő előtt távozó versenyző, akit  előzetesen a  fő(bb) szereplők között tartottunk számon. 
Kép forrása: Tim De Waele/TDWSport.com

Mint ahogyan várható volt, a pihenőnapon is akadt olyan bringás (és még várhatóak továbbiak), aki kénytelen volt feladni a versenyt a hektikus, bukásokkal teli 9. szakasz után. Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) Geraint Thomassal (Sky) együtt perecelt.

A walesi srácnak kulcscsontja törött, és már nem volt képes befejezni a szakaszt, míg a kétszeres pöttyös trikós győztes (2014 és 2016) lengyel végigment a szakaszon, még épp az időlimiten belül begurulva, de hétfőn olyan fájdalmakkal ébredt - bár törést nem szenvedett-, hogy inkább a távozás mellett döntött ő is.

Majka arról beszélt, hogy az első kereke minden különösebb ok nélkül kicsúszott - illetve pontosabban ő nem tett semmit, ami ezt indokolta volna, az út volt annyira csúszós, hogy ez így megeshetett, a csapat cserekerékkel érkező szerelője is majdnem elesett.

Videó a bukásról:
 

A csapat orvosa, Jan-Niklas Droste elmondta, hogy Majka súlyos zúzódásokat szenvedett, nagy felületen horzsolódott le a testéről a bőr, a fájdalomtól pedig alig volt képes levegőt venni. Így nem lehet folytatni a versenyt.

Majka is úgy gondolja, jobb most ezt feladni, aztán egy kis pihenés és regenerálódás után a szezon további feladataira koncentrálni és készülni.

(forrás)
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: