A Tour de France alatt beérik majd a 4 milliós befektetés.


Peter Sagan a Tinkoff csapatának tavaly szezon végi megszűnésével talált új csapatra a Bora-Hansgrohe-nál. A kis csapat 2010 és 2014 között NetApp illetve NetApp-Endura néven futott (2014-ben meghívást kapta a Tour de France-ra is), s elit csapattá növekedése jelképesnek is mondható a kerékpársport németországi új, (újra) pozitív fejleményei tekintetében.

A Bora - mint ahogyan azt az Eurosporton futó reklámokból is tudhatjuk - egy német családi vállalkozás, amely újszerű főzőedényeket gyárt. 2015-től viseli a nevüket a csapat, két szezonon át prokontinentális minősítést kaptak (ezalatt az Argon18 volt a szponzorpartnerük) , a World Tour státuszt idén kapták meg (a szintén hasonló kaliberű Hansgrohe cég csatlakozott hozzájuk), részint azért, mert a World Tour ranglista első helyezettje, Peter Sagan igent mondott az ajánlatukra.

Sagan cserébe csúcsfizetést, 4 millió euró évi juttatást kap, ami az egész kerékpáros mezőnyben is  kimagasló összeg. Ralph Denk, a csapat menedzsere azonban úgy gondolja, ez a befektetés jócskán megtérül, megéri a szponzoroknak, hogy ezt a fickót ennyivel támogatják. A szakvezető arról is beszélt, hogy egy közepes szintű World Tour csapat és egy csúcs World Tour csapat között óriási a szakadék, és ezért is gondolták úgy a szponzorok, hogy érdemes Sagan megszerzésébe invesztálni.

A kétszeres világbajnok szlovák versenyző nem csak egy vicces, ösztönösen különc és ezért sztár srác, hanem egy rendkívül eredményes sportoló is, elég csak a Tour de France-on nyújtott teljesítményére gondolni, 2012-ben debütált, azóta folyamatosan ott van, és folyamatosan megszerzi a zöld trikót. Eddig tehát zsinórban ötször jött össze neki, ha idén is sikerülni fog, akkor utoléri a hatszor bezöldült Erik Zabelt.

Sagan ráadásul fontos hírt jelentett be - a maga módján - nemrég: hamarosan apa lesz, úgyhogy mindenki rá figyel, fog-e ezzel kapcsolatban valamilyen speciális cél-örömöt produkálni, vagy a mindig extrém verseny utáni nyilatkozataiba fog-e új humorforrásként megjelenni ez a privát életesemény. Vagyis akármit csinál, mindig magára vonja ösztönösen is mindenki figyelmét.


(A képhez tartozó kísérőszöveg: Hmmm, úgy sejtem, ez nem a sütitől van ;) Az élet a szeretetről/szerelemről szól!)

Az idei Tour de France során ráadásul #AskSagan hashtaggel a közösségi médiafelületeken kérdezni lehet Sagantól, aki az Eurosporton fog majd a kiválasztott kérdésekre válaszolni. (Részleteket itt lehet erről tudni.)

Hát ki ne akarna egy ilyen sportolót reklámarcának?  

(A cikk részben a velonews cikkének információira támaszkodik)

Kapcsolódó:
Tour de France 2017 - az útvonal
Tour de France 2017 - rajtlista 
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: