Mikel Landa elhagyja a Sky-t - TOURázzunk együtt

FRISS

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2017. június 23., péntek

Mikel Landa elhagyja a Sky-t

Az előzetes pletykák szerint a Movistarhoz igazol. 

Kép forrása: skysports.com

Mivel az átigazolási szezon 2017. augusztus 1-én kezdődik, az addig megkötött megállapodások is csak ekkor kerülnek hivatalosan nyilvánosságra, így még ez a hír sincs megerősítve, de úgy tűnik, Mikel Landa két év után elhagyja a Sky-t, és a Movistarnál talál új "otthonra".

A híresztelések szerint már arról is szólnak a megbeszélések, hogy Landa lesz a Movistar első számú embere a Giro d'Italián. Az idei olasz körverseny nyitányakor nem volt tisztázott, hogy ő vagy Gerain Thomas az első számú ember, aztán a Blockhauson történt bukás után már gyakorlatilag mindegy is volt, olyan nagy hátrányba kerültek az összetettben élen állókhoz képest. Thomas pár nappal később feladta a versenyt, míg Landa többszöri próbálkozás után végül szakaszt nyert, illetve a hegyi pontokért járó trikót is hazavihette.

Mikel Landa 2016-ban érkezett az Astanától a Sky-hoz, miután 2015-ben Alberto Contador (Tinkoff) és saját csapattársa, Fabio Aru mögött a harmadik helyen végzett. A Sky-nál töltött idő inkább balszerencsés volt (a tavalyi Giróról gyomorproblémák miatt kellett idő előtt távoznia), utolsó komoly feladata jelenlegi csapatánál a Tour de France-on lehet, hiszen bekerült a Chris Froome-ot segítő szupererős összeállításba.

(forrás)  

Post Top Ad