A Tour de France címvédője szerint a friss versenyzők nyújthatnak jó eredményt.
Kép forrása: cyclingnews.com


Négy hét múlva rajtol a Tour de France, és a legfontosabb felkészlési versenye, a Critérium du Dauphiné is kezdetét veszi a hétvégén. Nem csoda hát, ha sorra jelennek meg az esélylatolgatók, illetve interjúhelyzetben is már célegyenesben vannak, a lényegre koncentrálnak a kérdések.

Chris Froome-ot (Sky), a Dauphiné és a TDF címvédőjét is megkérdezték arról, kiket tekint legnagyobb kihívóinak. Ő a tavalyi második helyezett Romain Bardet-t (Ag2r), Richie Porte-ot (BMC) és Alberto Contadort (Tre-Segafredo) említette.  Ezzel egy időben beszélt arról is, hogy szerinte Nairo Quintanának sok lesz a Giro és a Tour egyben, ahhoz túl sok energiát kivett belőle a versenyzés - főleg, hogy az utolsó napon is még harcolnia kellett a pozíciójáért -, hogy a frissebb lábakkal a versenyre érkező többi nagy esélyessel fel tudja venni a harcot.

Froome beszélt leendő fő segítőjéről, Geraint Thomasról is. Szerinte egyrészt szomorú dolog, hogy Thomas nem tudott végigmenni a Girón, másrészt a csapatnak épp ez lesz a szerencséje, mert így több ideje volt regenerálódni.

(forrás)

Kapcsolódó:Critérium du Dauphiné 2017 - útvonal
Critérium du Dauphiné 2017 - rajtlista
Tour de France 2017 - útvonal
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: