Az UAE Emirates olasz versenyzője saját maga állította ezt a számára balszerencsésen végződő szombati szakasz után.  


A Giro d'Italia 8. szakaszán Valerio Conti a 2. kategóriás emelkedő előtt csatlakozott az aktuálisan (újra- ill. át)formálódó szökevénycsoporthoz, innentől kezdve a mutatott teljesítménye alapján a szakaszgyőzelemre leginkább esélyes versenyzőnek tűnt. Ráadásul az összetettben is a legjobb helyen állt a szökevények között, egy időre virtuálisan át is vette a rózsaszín mezt Bob Jungelstől (Quick Step Floors).

Annak rendje és módja szerint persze a mezőny rákapcsolt, és a kritikus érték alá csökkentették az időkülönbséget, de a szakaszgyőzelem még mindig benne volt a pakliban a fiatal olasz számára.

Egészen addig a bizonyos kanyarig, amelyben elbukott, és amelyet Tim De Waele fotós így örökített meg:

   

Conti a szakasz után elmondta, hogy bár mindent beleadott, tudja, hogy ő hibázott, méghozzá a döntő pillanatban. Sajnálja is a dolgot, tudja, hogy nem mindig jön ekkora lehetőség szembe az életben (Conti egyébként  1993-as születésű, 2014 óta profi). Beszélt arról is, hogy annyira nagyon a rózsaszín mez megszerzése járt a fejében, hogy jóval több energiát adott bele a szökésbe, mint a többiek. Aztán amikor már az üldöző főcsoport (Bob Jungelssel a soraiban) rákapcsolt, akkor már csak a szakaszgyőzelmen gondolkozott.

Végül egyik sem jött össze neki.

Öröm az ürömben: Conti a 43. helyen ért célba, fizikai valójában nagyjából fél perccel a szakaszgyőzteshez képest,  a zsűri azonban utólag Izagirrével azonos időeredményt állapított meg számára.(Cikk forrása itt és itt) 

Kapcsolódó:Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: