Giro 2017 - újra komoly veszély a szelfimánia - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

A TOURázzunk együtt
2018 decemberében új helyre költözött!
Keresd az új címen (kattints!):

2017. május 11., csütörtök

Giro 2017 - újra komoly veszély a szelfimánia

A versenyzők panaszkodnak a túl aktív szicíliai rajongókra.
Még a 2014-es szigetországi Giro- és Tour-rajt idején lehetett először igazán érzékelni az országúti kerékpársport egyik legújabb problémaforrását: a szelfiző - és e tevékenysége közben felelőtlenül, balesetveszélyesen viselkedő - nézőt. A francia körverseny yorkshire-i rajtja alatt rengetegen szerették volna dokumentálni, és valamelyik közösségi médiafelületen megosztani, hogy ők is jelen voltak ezen a must see eseményen.Későbbiekben mintha ez alábbhagyott volna, bár az A.S.O. például évről-évre belefog az oktató kampányba, miként tanácsos nézőként viselkedni egy kerékpárversenyen.

A mostani Giro d'Italia 5. szakaszán Szicíliában, ezen belül is Messinában, a címvédő, kétszeres győztes Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) otthonában is rengetegen kilátogattak a versenyre, és közben fotókat is akartak készíteni. A jelenlegi rózsaszín trikós Bob Jungels (Quick Step Floors) utólag kifejezetten veszélyesnek nevezte a szakaszt, és örült, hogy a csapattársat Fernando Gaviriát győzelemre tudták juttatni, ő meg megúszott egy kellemetlen napot, és marad rajta a rózsaszín mez.

Kristian Sbaragli (Dimension Data) azonban nem kezelte ilyen lazán a helyzetet, nem is kezelhette, mivel  véghajrában véletlenül megütötte egy néző, aki épp szelfit akart magáról (valószínűleg háttérben  a sprinthajrával), a bringás posztolt is magáról egy képet, és azt fűzte hozzá, hogy csoda, hogy nem bukott. Ja, és hogy tessék tisztelni a kerékpárost, ez ugyanis nem egy videójáték, hanem hús-vér valóság.   

Post Top Ad