Eseménydús nap volt a 9. szakasz a Giro d'Italián. De mit mondtak erről a srácok? 
Kép forrása: //twitter.com/Movistar_Team (Bettini Photo)


Nairo Quintana (Movistar)

"Olyan versenyt mentünk, amilyet akartunk. Vártuk a megfelelő pillanatot, és megragadtuk. Boldog vagyok, jó előnyöm van az időfutam specialistákkal szemben, akik kedden visszavághatnak." (forrás)

Tom Dumoulin (Team Sunweb)
(közvetlenül a célba érkezés után)

"Szarul érzem magam, mert elvesztettük Wilcót*. Wilco jó formában érezte magát, és én kényelemben éreztem magam mellette. Most nem tudok örülni, mert olyan fontos lett volna a jelenléte a harmadik héten, nagyon csalódott vagyok miatta. A saját szereplésem rendben volt, és örülök neki, de szégyen, hogy elvesztettük Wilcót.   
Nem tudom, az az ostoba motoros mit csinált ott. Csalódott vagyok. El tudtam kerülni a bukás, láttam az utolsó pillanatban, de szerencsés voltam, mert két centire voltam jobbra Wilcótól. Azt mondják, az ilyen előfordul, de nem szabadna előfordulnia."  

(Wilco Keldermann a motoros rendőrös incidens után kénytelen volt feladni a versenyt.)
(forrás)

Geraint Thomas (Sky) 
(közvetlenül a célba érkezés után)

"Ez nevetséges. Ilyennek nem szabadna történnie. Épp a hegy alján tartunk a versenyben, és a következő, amiről beszámolhatok, hogy valaki ütközik egy motorral, mi pedig a földre kerülünk. A vállam kiugrott. Előtte jól éreztem magam, de aztán buktam, és számomra a versenynek vége lett." (forrás)  

Vincenzo Nibali (Bahrain- Merida)

"Többször is reagáltam Quintana támadására. A hegy utolsó szakasza sokkal inkább az igazi hegyi menőknek feküdt jól, és én egy kicsit válságba kerültem. Megpróbáltam a lehető legjobban kezelni a helyzetet azzal, hogy a saját tempómat mentem.
[...]
Nem éheztem el a fináléban, egész nap megfelelően ettem. Tudtam, hogy az utolsó rész, a [céltól számítva]  5 és 3 kilométer között lesz majd a legnehezebb. Quintana a nehezebb részen, azon, ami neki jobban feküdt, szerzett előnyt. Ez normális dolog, 10 kilóval kevesebb nálam és sokkal robbanékonyabb." 
(forrás)

Thibaut Pinot (FDJ)

"Ez egy nagyon nehéz hegy volt, semmi kétség, és egy nagyon gyors szakasz. Egyetlen egy hegy volt ugyan a szakaszon, de ez adta a lényegét. Quintana nagyon erős volt. Megpróbáltam követni, ahogyan Nibali is. Egy kicsivel keményebb volt a a végén, de én még akkor is követni próbáltam. Aztán már csak igyekeztem minél kisebb hátrányt összeszedni."
[...]
Kész csoda, hogy nem keveredtem bele a bukásba. Kellett egy kis erőfeszítést tennem, hogy elkerüljem, de szerencsére nem buktam. Balszerencsés helyzet volt a Sky kerekesei számára, hogy fennakadtak rajta. Sajnálatos a verseny szempontjából, mert jobban örültem volna neki, ha mindenki ott van a szakasz végén a csatában." (forrás)


Adam Yates (Orica Scott)
"Mélységesen csalódott vagyok a mai szerencsétlen helyzet miatt, de a Giro még nem ért véget számunkra. Hónapok kemény munkája után nagy formában érkeztem  ide, és ez a jó forma nem párolgott el. Két még nehezebb hét áll előttünk, és még motiváltabb vagyok, mint bármikor, hogy visszamásszak az összetett elejére." (forrás)

Kapcsolódó:
9. szakasz eredmények
Összetett állása a 9. szakasz után

Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: