ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Strade Bianche 2017 - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2017. március 4., szombat

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Strade Bianche 2017

Délután kettőkor kezdünk! 

15.41
És meg is csinálta. 
A teljes eredménylistáért majd ide tessék kattintani

15.37
Kwiatkowski bent az utolsó kilométeren belül.

15.34
Saját  számolással inkább 17-20 mp körül lehet, ha jól jegyeztem meg a kanyart, amiben "mértem".
Még 3 kilométer.

Igen, kb 19-20 mp lesz az, azok a narancssárga reklámpuffancsok jó viszonyítási pontnak bizonyultak.
Nos, itt tartunk most, 2 kilométeren belül a lengyel.15.32
Most viszont elkezdett csökkenni a különbség, ami abból  adódhat, hogy Kwiatkowski már a lassan beér a szűkebb utcákra.
Hűha, megint nem biztos, hogy stimmel az a 24 mp, mintha sokkal közelebb lennének már Wellensék.   

15.30
32 mp. Már kevesebb, mint 6 kilométer.

15.26
22 mp az időkülönbség.
Van Avermaeték és Dumoulinék között pedig kb 15 mp.
Még 8 kilométer.
A Strade Bianche egyébként az a verseny, amelyen tényleg nem bízhatja el magát senki, tavaly is egész jó helyzetben volt már Gianluca Brambilla, aztán mégis Fabian Cancellara  haladt át a célvonalon elsőként.
Nem száraz az út, és igencsak élesek a városban a kanyarok, nem óvatosnak kell majd lenni.
Mindenesetre 27 mp a különbség.

15.23
No tehát, 10 kilométerrel a vége előtt, letudva az összes fehér kavicsos szakaszt Michał Kwiatkowski egyedül teker az élen. Most már 21 mp előnnyel Van Avermaet-Wellens-Stybar trióhoz képest. Utánuk érkezik Tom Dumoulin, Juul Jense, Durbrige.
Kwiatkowski közben beért Sienába (közigazgatásilag, de még a városba nem).

15.19
Bizony, az a 10 másodperc sokkal valószínűbb.
Még 12 kilométer.  
Az azért jó, hogy a rossz időt végül is megúszta a mezőny.
Úgy tűnik, a szektorból Avermaet, Stybar és Wellens együtt jutott ki, de hol van a másik hat versenyző?
Igen, ők hárman maradtak Kwiatkowski első számú üldözői. Dumoulin és a két Orica-Scottos csak utánuk jön, saccra újabb 10-15 mp-re.
A lengyel versenyző közben 17 mp növelte időelőnyét az olimpiai bajnok csoportjával szemben.

15.17
Kwiatkowski beért közben az utolsó fehér kavicsos szektorba, ez 1,1 kilométer hosszú. A másik hét közvetlen utána jövő versenyző csoportja szépen nyúlik az úton (no már ezért is fura az az 50 mp-es kiírás, mert szinte rögtön ott voltak Kwiatko mögött a kavicsos részen.) 

15.15
Úgy tűnik, Kwiatkowski mégiscsak meg tudott lépni, legalább is kicsit előrébb teker a többiektől. Még nem tudni, mennyi az előnye, a 30 mp-es kiírás (sőt) a képernyőn még nem lehet az övé, valószínűleg egy hátrébb található üldözőcsoporthoz méri  a rendszer az adatokat.   

15.10
Sőt, egészen pontosan heten lettek, mivel Jul Jense is képes volt csatlakozni.
Nincs nyugalom,  szinte 4-5 kilométerenként új verseny kezdődik, most Tom Dumoulin az élen, az előbb, mintha Kwiatkowski és Durbridge akart volt megpróbálni elszökni, de nem sikerült. A tempó továbbra is nagy, még 16 kilométer van hátra.
A korábbi győzteseken túl talán leginkább Dumoulinnak fekszik a végső emelkedő, meglátjuk, mi lesz belőle.  

15.07
Az utolsó előtti kavicsos szektorban járnak Wellensék, és a jelen állás szerint 10-11 mp az előnyük, sőt, úgy tűnik, hogy ha kicsit is, de növekszik. Úgy tűnik, mind a négyen kiveszik  részüket abból, hogy maradjanak is első számú csoport, mintha Van Avermaet lenne egy kicsit sunyibb.
Azért az a 10-11 mp kicsit becsapós volt, közben Tom Dumoulin felért hozzájuk, sőt,  Luke Durbridge is.  

15.04
Wellens, Van Avermaet, Stybar és Kwiatkowski a négy versenyző jelenleg legelöl, ahogyan emelkedik kicsit az őt, Wellens be is támad,  az elkövetkező alig valamivel több,  mint 20  kilométeren biztos nagy harc lesz közöttük. A többiek (vagy ami maradt a többiek csoportjából, 9  másodpercre.
Ez a kvartett egyébként van annyira tapasztalt és ügyes csapat, hogy megtartsa előnyét.


15.01
23 kilométerrel a vége előtt ismét egy nehéz szektoron halad át az élmezőny, élen Michał Kwiatkowski ex-világbajnok teker, nagyon odateszi magát ma, ő egyébként 2014-ben nyert ezen a versenyen.
  

14.57
Nagyjából tehát összeállt az a mezőny, akit sejthettünk előzetesen is, egyedül Sagan a nagy hiányzó, ő egy órával ezelőtt feladta a versenyt
Még 24 és fél kilométer van  hátra, s hogy mennyire gyorsan változik a helyzet: megint kettészakadt az elöl haladó csoport.

14.54
Közben kicsit megint átrendeződött a helyzet, a lényeg, hogy őket kell figyelni,
José Gonçalves, Truls Engen Korsaeth, Quentin Jauregui, Thibaut Pinot, Luke Durbridge, Tom Dumoulin, Zdenek Stybar, Greg Van Avermaet,  Tim Wellens,  Tiesj Benoot, Michał Kwiatkowski , Edvald Boasson Hagen, Christopher Juul Jense,  Luis León Sánchez,  Matteo Trentin

Nagy a tempó, esik az eső. Sienában érdekes lesz a finálé.


14.46
Még 32 kilométer van hátra, nyolc versenyző az élen, összeértek szökevények és első számú üldözőik.

14.24
47 másodperc előnye van a most már mindössze három fős szökevénycsoportnak az üldözőikkel szemben: Goncalves, Pinot és Jauregui maradtak.  
Az üldözők: Van Avermaet, Stybar, Dumoulin és Wellens
Még 46 és fél kilométer.

14.09
Csúnya, szürke, esős időnk van, ami ezen a versenyen különösen komoly befolyásoló tényező lehet, hiszen amúgy is a technikásabb versenyzők közé kell tartozni, hogy a kavicsos úton helyt tudjon állni valaki, a nedves útviszonyok azonban ezt csak nehezítik.

14.04
Közben Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) feladta a versenyt, a csapata közleménye szerint: nem érezte jól magát, de azért megpróbált részt venni a versenyen. Eddig ment. Sagan benne volt a szökevényeket közvetlenül üldöző csoportban többek között Greg van Avermaet ( BMC) és Zdenek Stybar Quick Step Floor) mellett. Ez a csoport nagyjából 1:40-re van az élen haladóktól. Még 54 kilométer van hátra.   

14.00
Szépjónapot mindenkinek! Kezdődjék az egyik legcsodálatosabb "díszlet" előtt zajló egynapos tavaszi klasszikus verseny közvetítése itt a TOURázzunkon!
A mezőny nem sokkal  délelőtt 11 előtt indult útnak.
Jelenlegi első számú szökevénycsoportunk:
José Gonçalves (Katusha-Alpecin),  Simone Andreetta (Bardiani CSF)  Truls Engen Korsaeth (Astana Pro Team)  Quentin Jauregui (AG2R La Mondiale)  és  Thibaut Pinot  (FDJ).Post Top Ad