17.25
A végeredményért majd tessék ide kattintani. 

17.23
Hát nem volt egy Milánó-Sanremo a finálé, bár kicsit izgalmassá tették a végén, Van Avermaet maradt elöl, és nyilván ment az állóháború, hogy akkor most hogyan, ki indul meg, ki vállalja a rizikót, de közben meg már nagyon közel értek Saganék, és a főmezőny is jött mögöttük, az türelemjátékot nem lehetett tovább húzni, van Avermaet elindult, és  végig tudta vinni. Keukeleire a második, Sagan a harmadik. 

17.21
Na nézzük a hajrát!


17.20
Még 2 kilométer
17mp a különbség.


17.19
12 mp
3 km

17.17
9-10 mp körüli a különbség, még 4,2 kilométer.
Azért ez még mindig a két belgának áll inkább.
Az üldöző trió nagyon nem lesz jóban a végére.

17.09
Most Keukeleire vezet, megvannak ezek ketten, már 16 mp Saganékhoz és egy perc feletti a Lotto-Soudal által vezetett főmezőnyhöz képest.
Még 9, 9 km.

17.08

A két belga ezt behúzza.
Még 11,5 km.


17.06
Az  a Sagan-féle trió nagyon összefog veszni egymással szerintem.
Még 13 kilométer. Már nagyon elhúztak van Avermaeték

17.05
Marad Terpstráékkal.
És mintha távolodnának van Avermaeték.
Még 13,6 km

17.04
Szakadozik ez a csoport is. van Avermaet és Keukeleire elöl, másik három mögötte. Még 14,8 km.
Most Sagan megpróbálja utolérni van Avermaetéket.

17:01
Sagan, Teprstra, van Avermaet, Keukeleire és Kragh Andersen 

16.59
Kettévált a csoport, Jen Keukeleire (Orica-Scott) zavarta fel az állóvizet.
 Sagan és Avermaet + még valaki tart vele, Degenkolb pedig a lemaradottakat vezeti.

16.54
Még 22 és fél kilométer, és ebben a csoportban kiváló sprinterek vannak, Degenkolb, Matthews,  Sagan, Trentin... (mondjuk röhögnék, ha Trentin nyerne azok után, hogy azt mondtam ő itt elsősorban segítő feladatokat lát el - persze a versenyhelyzet változik)


16.53
16.49
Értelemszerűen olyan csapat vezeti az üldözés, amelyiknek nincs elöl versenyzője, a Lotto-Soudal diktálja a tempót. 

16.47
Matthewsék felzárkóztak, 14 fős a csoport (ezek szerint ők nyolcan voltak), 23 másodperc már a különbség az üldözőkhöz képest.

16:46
Sky, Lotto-Soudal, LottoJumbo, DDJ és Katusha is lemaradt erről a buliról, de persze még nincs semmi veszve, apropó Katusha - Kristoff jól tartja magát Boonenék csoportjában.  

16.44
Még egy kb 5-6 fős csoport van mögöttük, lehet, hogy összeérnek ők is.  (Michael Matthews/ Team Sunweb is itt van)
Már nincs emelkedő, már csak 30 kilométer sík szakasz van, ezt be kellene húzni Saganék csoportjának.
Különbség 17 mp.


16.41
Degenkolb (Trek-Segafredo)  a harmadik, mögöttük egy másik trió alakult ki Quick Stepesekkel.  Összeért a két csoport.
Na ez viszont már nyerő bagázs lehet.
Trentin és Nikki Terpstra a két Quick Stepes, és Boasson Hagen (Dimension Data) tart még vwlük.  

16.40
Na hogy sikerült ellépni a nagy párosnak? Egész szépen. 

16.39
Avermaet legelöl, Sagan meg kicsit oldalt próbálkozik és úgy néz ki, hogy Avermaet előny tud szerezni és Sagan tud csak vele menni. Stuyven jön (talán) utánuk.
Na így kell ellépni,


16.37
Nyilván Trentinnel elsősorban a támadások visszaverése, visszahúzása a feladata, van abban a csapatban több másik versenyző, akinek a győzelmére játszanak, Trentin elsősorban segítő ma. No, vissza is zárt a mezőny, lássuk, mikor  lesz a következő támadás.
Most érnek a Kemmelbergre, ahol 28%-os meredekségű rész is van.
Na msot kell nagyon figyelni.
   

16.36
Jasper Stuyven (Lotto-Soudal) támad, Matteo Trentin már csak reflexszerűen is megy vele, kicsit meglepődve néz hátra, hogy mi van, ennyire el sikerült menni?

16.34
37 és fél kilométer és kezdődik az igazi verseny. Lesz tehát néhány kilométer múlva még egy utolsó nehéz emelkedő, a Kemmelberg, az lesz az ideális támadási helyszín.

16.33
Mindenképpen széthúzza kicsit a sort ez a támadás, meglátjuk, a normális részen mi marad ebből. Úgy tűnik, ennyi volt.

16.31
Kristoffot szerintem nem érdemes mutatni, főleg úgy, hogy a legfontosabb segítője minden bizonnyal ki is esett.
Taps jár a belga bringásnak, még mindig tartja magát, a főmezőny a kanyart probléma nélkül bevette.
Daniel Oss (BMC) érte személy szerint elsőként utol Van Heckét és rögtön támadásba is lendült a Banebergen.

16.30
Jujj, ott vannak a nyomában. Már nem is érdemes időkülönbséget kiírni.

16.28
Van Hecke még mindig tartja magát, de az esélyesek közt már meg a helyezkedés. És meg is jöttek, már ott vannak a belga nyomában. Még 40 és fél kilométer. 


16.27
Apropó Sagan, vigyázzunk, ne keverjük a szlovák bajnoki mezben tekerő bátyust, Jurajt össze a világbajnok öcsivel, mindketten ott vannak a mezőnyben.  

16.25
Megint bukás, Tony Martint (Katusha) igencsak elkapta, Kristoff is belekeveredett, Martin viszont jellegzetes tartásban, a földön fekve várja, hogyan tovább - kulcscsonttörésgyanú.
Sagan is majdnem belekeveredett, de még épp nem borult bele az árokba.  

16:24
Aki alaposan megnézi Preben van Hecke trikója ujját, látja a kis belga zászlót, bizony ő volt már belga bajnok 2015-ben. (A címvédő most Philippe Gilbert.)

16.22
Jön a mezőny, jön a mezőny. Megint fél perc alatt a különbség.


16.21
38, 9 kilométerrel a vége előtt jün a Baneberg majd 34,3-mal a Kemmelberg.

16.18
Az üldözők megfogva a főmezőny által.
Közben van Hecke előnye csöppet növekedett, az időkülönbség 31 mp


16.14
Az üldözők:
Loïc Chetout Cofidis Solutions Credits),  Ryan Mullen (Cannondale-Drapac)  Mark McNally (Wanty - Groupe Gobert ), Jay Robert Thomson (Dimension Data),   Elmar Reinders (Roompot - Nederlandse Loterij),   Hugo Houle (AG2R La Mondiale),  Dennis van Winden (Israel Cycling Academy),  Christophe Masson (WB Veranclassic Aqua Protect)  Zdenek Stybar (Quick-Step Floors),  Matteo Trentin (Quick-Step Floors),   Edward Theuns (Trek-Segafredo)
Vagyis nagyjából az eredeti szökevénycsoport + Trentin, Stybar és Theuns

16.12.
Preben van Hecke egyedül elöl, Chetout már csak az üldözők között.  Különbség 18 mp, még 51  kilométer.

16.09
7-8 fős csoport állt össze Stybarékk közül. Nyúlik a sor, az élen tekerő kettős lassan készülhet, hogy befogják őket, már fél percen belüli a különbség.
Közben Alexander Kristoffnak technikai problémái vannak. Nem kifejezetten szerencsés ez a szezonja eddig. (Mármint az egynaposok tekintetében.)  

16.04
Na ebből lesz valami? Stybar mellett ott van csapattársa, Matteo Trentin (Mindkettő Quick Step Floors). meg még talán 2 ember.   
Az élen tekerő két ember a Plugstreet 2.  részénél jár, temető, emlékpark az út mentén, és skót dudások a kanyarban.

16.03
Zdenek Stybar, az egykori cyclocross világbajnok próbálkozik, ő egyébként a másik híres kavicsos versenyen, A Strade Bianchén is jól szokott teljesíteni.

16.01
Húha, de porzik! 

16:00
Ketten vannak tehát elöl, a többi egykori szökevény betagozódott a fő üldözőcsoportba.

15.56
A 60 kilométer környéke általában ideális támadáshoz, most különösképpen érdekes lesz, mert egy hosszú földút (kavicsos út) lesz,  a település, Ploegsteert nevéből adódóan "Plugstreet"nek nevezett rész. Ez új a versenyben, és részint ezért fontos, hogy száraz idő van. Ezzel a közel 6 kilométeres résszel az 1. világháborúra emlékezik a mezőny.  

15.54
Még 65 kilométer, Van Hecke és Chetout most ketten az élen, a többiek kb fél percre, és a mezőnyben nagyon mozgolódnak a menők, a főmezőny amúgy is nagyjából 35-40 főre zsugorodott, ők 1:33-ra az élen tekerő duótól.

15.47
Véget ért közben a Katalán Körverseny:
a 7. szakasz eredményei
Összetett végeredmény

15.43
Közben 2 perc alá csökkent a szökevények előnye.

15.39.
Még 75 kilométer, a Kemmelberg van soron (ma először), majd jön még a Monteberg, a Baneberg (másodszor) és még egyszer a Kemmelberg.  Aztán 34 kilométer rohanás a célig, Wevelgemig. Aki valamit is akar, addigra már lépnie kell.


15.32
Nos, alakult közben egy kis négy fős csoport. Tony Martinhoz csatlakozott még  Yves Lampaert (Quick Step Floors valamint  még egy Lotto-Soudalos és egy Bora-Hasngrohe  versenyző.   De közben már el is halt ez a támadás.
Még 77 és fél kilométer, a fő szökevénycsoport kevesebb mint három percre.

15.29
A mezőny szétszakításában a BMC és a Quick Step vette ki igazán a részét. Még 81,3 kilométer, 3, 42 a főmezőny hátránya a fő szökevénycsoporttól. Közben Tony Martin (Katusha) támadásba lendül. (Vagy csak előremenekül a hegynek? ) Nagyon csinosak ezek az emelkedők, főleg, ha kanyarodni is kell közben  


15. 22
Még 85 kilométer, 4 és fél perc a különbség.

15.17
Közben bukás bukás hátán,  egy Sunwebes csúnyán bennmarad a kereszteződésnél.  (Aki esetleg most kapcsolódik be az új szezonba: a Sunweb a korábbi Giant-Alpecin.)
Öröm az ürömben, hogy nincs sár, száraz az idő, szél viszont úgy tűnik fúj, méghozzá oldalszél, a mezőny jellegzetesen szakadozik:
15.10
S ha már esélyesek: természetesen ott van a címvédő Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), Greg Van Avermaet (BMC), aki eddig a legerősebbnek tűnik az idei  tavaszi egynapos klasszikusokon, Olivier Naesen (Ag2R), aki pénteken harmadik lett az E3 Harelbekén, no meg persze az egynaposokra mindig bivalyerős összeállításban kiálló (bár eredményesség tekintetében ez nem mindig mutatkozik meg) Quick Step Floors csapata.   

15.07
Már csökken a különbség, jelenleg a Sky viszi a mezőnyt (elsősorban Luke Rowe-ra érdemes náluk figyelni).


15.:00
Szépjónapot, még 100 kilométer a versenyből, van egy szökevénycsoport 6,15 perc időelőnnyel.

Szökevények: Ryan Mullen (Cannondale-Drapac),  Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen - Baloise),  Mark McNally (Wanty - Groupe Gobert),  Jay Robert Thomson (Dimension Data),  Elmar Reinders (Roompot - Nederlandse Loterij),  Loïc Chetout (Cofidis Solutions Credits),   Hugo Houle (AG2R La Mondiale),  Dennis van Winden (Israel Cycling Academy)  Christophe Masson (WB Veranclassic Aqua Protect)


Addig is:

Rajtlista
Útvonal
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: