Abu Dhabi Tour 2017 - előzetes/esélylatolgató - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

A TOURázzunk együtt
2018 decemberében új helyre költözött!
Keresd az új címen (kattints!):

2017. február 23., csütörtök

Abu Dhabi Tour 2017 - előzetes/esélylatolgató

Abu Dhabi Tour harmadszorra. Idén először World Tour versenyként, idén először  tavasszal.  
2015-ben rendezték meg először az Egyesül Arab Emírségekben zajló Abu Dhabi Tourt, akkor, s majd a rákövetkező évben is a versenynaptár végén volt található, az ősz versenyek közt. Kis túlzással mindkét esetben a rekkenő hőségről szólt az egész verseny, idén kiderül, vajon a február végi időpont kedvezőbb lesz-e.

A négy szakaszból álló verseny alatt három esetben a sprintereké lesz a főszerep, míg a 3. szakaszon lesz egy hegyi befutó, ennek az eredménye dönti majd valószínűleg el a verseny végkimenetelét.

A  (valószínűleg) mindent eldöntő 3. szakasz

Az idei versenyre a 18 World Tour csapatból 15 jelezte részvételét ( az UCI engedménye szerint az erre a szezonra feldúsított World Tour versenynaptár új elemein nem kötelező minden elit csapatnak részt vennie).

Egyrészt egy nagyon erős sprintermezőny fog összejönni a versenyen: többek között ott lesz Mark Cavendish (Dimension Data) Marcell Kittel (Quick Step Floors), André Greipel (Lotto-Soudal), Elia Viviani (Sky) Caleb Ewan (Orica-Scott), érdekes ebből a szempontból Ewant idézni, a fiatal ausztrál ugyanis bár külön-külön versenyzett már az említett neves sprinterek ellen, ám olyan versenyen még nem vett részt. amikor szinte mindenki ott van, aki jelenleg számít.

Az összetett menők esetében is szokatlan erős mezőnyről beszélhetünk az idei Abu Dhabi Tour esetében, szokatlan ugyanis, hogy az élversenyzők már most, a szezon e korai szakaszában így összegyűlnek egy versenyre.   Fabio Aru (Astana), Vincenzo Nibali (Bahrein-Merida), Alberto Contador (Trek-Segafredo), Nairo Quintana (Movistar),Romain Bardet (AG2R La Mondiale) , Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo), Tejay van Garderen (BMC Racing), Rui Costa (UAE Team Emirates). Tom Dumoulin (Team Sunweb), Bauke Mollema (Trek-Segafredo), Ilnur Zakarin (Katusha-Alepecin), and Rafal Majka (Bora-Hansgrohe), stb.

A legtöbben persze úgy nyilatkoznak, hogy ez a verseny ideális része a felkészülésnek, megfelelő arra, hogy lássák, hol is tartanak, de nem erőltetnek semmit. A két legesélyesebbnek az elmúlt hetek teljesítménye láttán leginkább Nairo Quintana és Alberto Contador tűnik.

Érdekesség, hogy ezen a versenyen fog először egymás ellen küzdeni Fabio Aru és Vincenzo Nibali.

Kapcsolódó:
Abu Dhabi Tour 2017 - útvonal
Abu Dhabi Tour 2017-rajtlista  

Post Top Ad