Mivel három komoly verseny is van már január végén/február elején a távoli kontinensen, ez nem is olyan meglepő. Chris Froome (Sky) első versenye a jövőre már World Tour besorolást kapó Cadel Evans Great Ocean Road Race lesz 2017. január 29-én.

Ezután áll majd rajthoz címvédőként a Jayco Herald Sun Touron (2017. február 1-5.) Froome idén az utolsó emelkedőn támadott és szerezte meg az összetett első helyet. A következő kiírásban hosszabb szakaszok és több hegymászási lehetőség lesz, a szervezők tehát igencsak örülnének, ha Froome és a vele hasonló kaliberű összetett menők visszajáró vendégek lennének náluk.

Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy a legnagyobb sztárok is odateszik magukat a  kora tavaszi versenyeken is - az egyik első ilyen emlékezetes februári párharc a 2015-ös Vuelta a Andalucián volt, amikor Chris Froome és Alberto Contador rivalizált egymással -, így nem túlzó az elvárás, hogy Ausztráliában is igazi versenyt láthassanak az érdeklődők a brit bringás és kihívói között.

A legnevesebb rivális pedig az eddigi értesülések alapján Esteban Chaves (Orica-BikeExchange) lehet, aki szintén a déli féltekén kezdi majd meg a szezonját. Ő nem csak a Froome által is tervezett két versenyen, hanem a Santos Tour Down Underen (2017. január 14-22.) is  részt kíván majd venni.
Chaves szerint az ausztrál székhelyű Orica-BikeExchange számára fontos az a három verseny, ahol a hazai közönséggel találkozhatnak, a csapat ausztrál tagjai különösen izgatottak, hogy az otthonuk közelében versenyezhetnek. 2013-as jelenléte nem volt számára túl szép emlék (többek között mivel nem beszélt angolul), de most jobban bele kíván majd mélyedni annak tanulmányozásába, mitől olyan szuperkedves emberek az ausztrálok.

(Forrás: itt és itt
Kép forrása Twitter: @chrisfroome)

Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: