Giuseppe Saronni: "Időnk sem volt gondolkozni" - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

A TOURázzunk együtt
2018 decemberében új helyre költözött!
Keresd az új címen (kattints!):

2016. december 27., kedd

Giuseppe Saronni: "Időnk sem volt gondolkozni"

A volt Lampre-Merida (2017-től UAE Abu Dhabi) vezetője a Gazzetta dello Sportnak mesélt az elmúlt hónapokról.

Az UCI csak 2016. december 20-án hagyta jóvá a 18. World Tour csapata, az UAE Abu Dhabi licenckérelmét, míg a többi 17 csapatnak már november 25-én biztos volt a jövő évi szezonja. Az első kínai tulajdonú elit kerékpárcsapatként meghirdetett projekt végül némi meglepetésre az Egyesült Arab Emírségekből érkező szponzorral vág bele az új szezonba.

Giuseppe Saronni az olasz sport napilapnak adott interjújában elmesélte, hogy a TJ Sportsszal történő együttműködést leginkább a cég vezetőjének, Li Ziqiangnak a betegeskedése hátráltatta. Mivel ő volt kínai részről a terv szíve-lelke, hirtelen megakad a csapatalapítás folyamata.

Saronniéknak tehát új támogató után kellett nézniük. Mauro Gianetti, a csapat szponzori kapcsolattartója (és egyben az egykori Saunier Duval csapatmenedzsere) jó ismeretségben van Matar Suhail Al Yabhouni Al Dhaherivel, a   Kopaonic cég elnökével, aki egyébként szenvedélyes kerékpárrajongó és maga is tervezte, hogy alapít egy csapatot. Így jött az ötlet.

Végól tíz nap alatt elrendeződött minden, Saronni szerint a rövid határidő is segítette őket, mivel nem volt idejük sokat gondolkozni azon, hogyan és merre tovább. A csapatvezető azt is kiemelte az interjúban, hogy nem kaptak időhaladékot az UCI-tól, ők időben leadtak minden (az Ernst&Young által auditált)  papírt. (Az egy más kérdés, hogy az UCI később döntött.)

A volt Lampre azonban nem a támogató cég, hanem az ország, az Egyesült Arab Emírségek és annak fővárosának nevét viseli. Egy családi(as jellegű) csapatból tehát egy országot képviselő együttes lesz. A mez színe is az EAE zászlójának színeiből fog állni. Saronni úgy fogalmazott, támogatóik tényleg hosszú távban gondolkoznak.

Ugyanakkor szakmai szempontból olasz csapat maradnak, a legtöbb együttműködő partnerük (Colnago, Campagnolo, Sellla Italia, stb) olasz.  (Itt érdemes egyébként megjegyezni, hogy jelenleg nincs olasz tulajdonú csapat a World Tour mezőnyben.) A versenyzők között is ugyanúgy ott lesz jövőre a csapatban Diego Ulissi vagy Sacha Modolo is, ráadásul többek között Andrea Guardini is érkezik az Astanától, hogy csak néhány nevesebb olasz kerékpárosokat említsünk.

A csapat 2017-ben a Santos Tour Down Underen kezd, szeretnének nagyon jó rajtot venni. Diego Ulissi mellett Rui Costára és a szintén frissen igazolt Ben Swiftre is számítanak ebben. És természetesen a 100. Giro d'Italián is a legjobb formában szeretnének majd rajthoz állni.

(forrás)

Kapcsolódó:
Santos Tour Down Under 2017 - az útvonal
Giro d'Italia 2017 - az útvonal
World Tour csapatok 2017

Post Top Ad