Hiába a World Tour verseny szintre emelés, nem lesz 2017-ben Katari körverseny (és a női verseny is elmarad).  


A mai nap folyamán az UCI is megerősítette a hírt, hogy 2017-ben elmarad a Tour of Qatar és a Ladies Tour of Qatar. Mindkét esetben a verseny megrendezéséhez szükséges pénzügyi háttér bizonytalan mivoltára hivatkoznak.

Az UCI idén októberben azzal a szándékkal rendezte Dohában, Katar fővárosában a világbajnokságot, hogy ezzel is népszerűsítsék a régióban a sportágat, ám úgy tűnik, hogy a rossz versenykörülmények (elsősorban az elviselhetetlen forróság) miatti kritikák miatt éppen hogy fordítva sült el ez a terv, s nem nagyon jelentkeznek a szponzorok a legrégebbi közel-keleti kerékpárverseny támogatására.

Ez két okból is érdekes. Egyrészt ez már a második ASO-hoz köthető verseny, ami 2017-es kiírásban nem fog szerepelni, nemrég derült ki, hogy a Critérium Internationalt sem rendezik jövőre meg.

Másrészt így most egy nagy rés keletkezik a Dubai Tour és az Ománi körverseny között. Emiatt valószínűleg még inkább lankad majd az európai topcsapatok érdeklődése a régió versenyei iránt. (Egyébként nagy valószínűséggel ezt a tendenciát igyekeztek az UCI-nál visszafordítani azzal, hogy Worl Tour rangot adtak a katari versenynek - úgy tűnik, mindhiába.)

(forrás)      
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: