Tour de France 2017: 4 szakasz, amire érdemes lesz odafigyelni - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

A TOURázzunk együtt
2018 decemberében új helyre költözött!
Keresd az új címen (kattints!):

2016. november 6., vasárnap

Tour de France 2017: 4 szakasz, amire érdemes lesz odafigyelni

Már most vésse be mindenki a dátumokat a naptárába!

Col d' Izoard
(kép forrása)


5. szakasz, 2017. július 5. 
Vittel - La Planche des Belles Filles (160 km)

Ha elfogadjuk azt az egyre több mindenkitől hallható, olvasható elgondolást, miszerint a jövő évi versenyek - és ezen belül is kiemelten a Tour de France  - arról szólnak majd, hogy mennyiben lehet felvenni a versenyt a Sky kiugró anyagi lehetőségei révén létrejövő dominanciával, akkor a jövő évi franci körversenyen  már nagyon korán, az első héten fel kell kötni a gatyáját a mezőnynek. Az 5- szakasz ugyanis hegyi befutóval zárul, a La Planche des Belles Filles-en, melynek vége felé 20% körüli meredekséggel kell számolni. Valószínűsíthető, hogy aki itt szakaszt nyer, megszerzi a sárga trikó viselésének jogát is. A csupán harmadszor a Tour programjában szereplő emelkedőn ráadásul első alkalommal, 2012-ben Chris  Froome diadalmaskodott, míg 2014-ben  az akkori későbbi összetett győztes, Vincenzo Nibali.     

9. szakasz, 2017. július 9. 
Nantua - Chambéry (181 km)

A Grand Colombier neve ismerősen csenghet a verseny iránt érdeklődők számára, míg a míg a Mont du Chat már kevésbé, tekintve hogy 1974-ben szerepelt utoljára a programban. Meredek emelkedő lesz mindkettő, a Grand Colombier-en lesz 22%-os rész is a Mont du Chat pedig átlagmeredekségében és hosszúságában is még ennél is keményebb kihívás lesz. A szakasz utáni nap jön az első pihenőnap, így valószínűleg nagy verseny lesz majd felfelé az emelkedőn, s nem különben lefelé a völgybe. Aztán ha jól kihajtotta magát mindenki, lehet pihizni.
A Grand Colombier
(kép forrása)13. szakasz, 2017. július 14. 
Saint-Girons - Foix (100 km)


Az időfutamokat kivéve, nem volt ilyen rövid szakasz a Tour de France programjában, mióta beszüntették a két szakasz egy nap típusú megoldást. Ettől függetlenül nem lesz sétagalopp, Három emelkedő is lesz a programban, köztük megint egy valószínűleg nem igazán ismert hegy, a sokat mondó nevű Mur de Peguere. Falat másznak majd bizony a versenyzők a francia forradalom kitörésének évfordulóján. A rövid szakasztóél a szervezők valószínűleg azt remélik, hogy nagyobb lesz a támadási (szökési) kedv, és igazán nagy szenzáció lesz majd a verseny a nemzeti ünnepen (remélhetőleg nem olyan módon, mint idén). Ismételten völgyben ér majd véget a verseny, 27 kilométerrel a hegytető után. A vidék rendszerint esős és szeles, úgyhogy a lejtmenet könnyen veszélyes lehet.

Christian Prudhomme örül a 18%-os táblának
(kép forrása)


18. szakasz, 2017. július 20. 
Briançon - Izoard (178 km)
A mindössze három hegyi befutó közül a harmadik a 18. szakasz fináléja lesz: az Izoard, amely 34 alkalommal volt már a Tour de France programjában, jövőre lesz először célállomás. A hegy egy igazi szörnyeteg, fokozatosan emelkedik és fokozatosan válik egyre meredekebbé és meredekebbé.
Az elmúlt 34 alkalomból egyébkén tizenegyszer olyasvalaki haladt át elsőként az emelkedőn, aki később összetett győztesként a dobogó tetejére állhatott Párizsban.

Kapcsolódó: 
Tour de France 2017 - az útvonal


Post Top Ad