Tyler Farrar szerint a fél mezőny az összeomlás szélén - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

A TOURázzunk együtt
2018 decemberében új helyre költözött!
Keresd az új címen (kattints!):

2016. szeptember 9., péntek

Tyler Farrar szerint a fél mezőny az összeomlás szélén

Az amerikai bringás 15. Grant Tourján van jelen, szerinte bitang nehéz az idei Vuelta a Espana. 
"Ki marad a végén játékot akarunk játszani a kerékpárversenyeken?"- tette fel a kérdést a Dimension Data versenyzője a Cyclingnewsnak adott interjújában a 18. szakasz előtt.  Elmondása szerint az idei volt a legnehezebb Kaliforniai Körverseny, amin valaha részt vett, a legnehezebb Svájci Körverseny, amin valaha részt vett, és most itt van ez a Vuelta, szintén a legnehezebb, amin valaha részt vett.

Farrar úgy látja, egy ilyen kemény szezon végén a versenyzők már csak vánszorognak A-ból B-be, kilométerről kilométerre. A Vuelta pedig minden nap a túlélésről szó. A versenyző a 18. szakasz útvonalán prezentálta, mi a gondja az idei spanyol körversennyel: összesen 2500 méternyi szintkülönbséget kell  felfelé teljesíteni a szakaszon (azaz, a szakasz emelkedői során, legyenek akár kategorizálatlanok is, mennyit emelkedik a tengerszint feletti magasság értéke, majd ezeket összeadják, így jön ki ez a mennyiség) pedig "csak" sprinterszakaszról van szó. Összehasonlításképp: nyolc évvel ezelőtt nyolc valódi sprinterszakasz volt, és nem arról volt szó, hogy több ezer métert loholsz le-föl- le-föl, aztán ha marad még erőd, sprintelj.

A kerékpáros szerint a kerékpársportnak el kell döntenie, mit akar. Úgy látja, az elmúlt 5-6 évben egy picit mindig nehezebbek lettek a versenyek. Még egy heggyel több itt, még egy heggyel több ott. Azonban a mezőny teljesítőképességének is van határa, s bár a legjobb (hegyi) versenyzők bírják ezt a sok hegyet a Vueltán, azért a többség elékezett ehhez a bizonyos határhoz, saját "töréspontjához".

A problémára mások is felhívták már a figyelmet, többek között Dani Lopez (Sky),aki a vasárnapi 15. szakaszt hozta fel példaként, amikor is a nagyon rövid, de nagyon nehéz hegyi szakaszon 93 versenyző érkezett időlimiten kívül.

(forrás)  

Kapcsolódó:
Vuelta a Espana 2016 - 18. szakasz eredmények
Összetett állása a 18. szakasz után

Post Top Ad