Az ASO nem zárja ki ennek lehetőségét, a quebeciek igen.

Évek óta fel-felbukkan a téma, hogy a nagy körversenyek  valamiképp kilépjenek Európán kívülre is. Legutóbb a Girod'Italia távol-keleti (Japán) rajtja volt téma (a pletykák szerint már az első négy szakasz útvonalát is tisztázták az érdekelt felek.

Most a hétvégi két kanadai GP kapcsán egy sajtótájékoztatón tették fel a szervezőknek a nagy kérdést. Christian Prudhomme, az Amaury Sport Organisation (ASO) igazgatója nem tartja kizártnak, hogy valamikor majd az Atlanti-óceán másik oldaláról indul a francia körverseny. Úgy fogalmazott, a logisztikai kérdéseket másodlagosnak tartja, sokkal fontosabb ellenben, hogy sportszempontbontól milyen közegbe érkezik a verseny. Példaként hozta fel erre, hogy Bradley Wiggins 2012-es  győzelme nélkül nem indulhatott volna két évvel később Yorkshire-ből a Tour.

Serge Arsenault, a  helyi szervezők vezetője azonban úgy gondolja, nem szabad a versenyzőket kitenni kétszer is (oda-vissza) a hat órás időeltolódás okozta plusz megterhelésnek. Ezenkívül ugyanazt az érvet hozta fel, mint már annyian sokan mások:  a Tour de France-on részt venni akkora  költségekkel jár, hogy azt pénzt szívesebben invesztálnák inkább a helyi kerékpársport fejlesztésébe.

A pénteken rendezett GP Quebecet Peter Sagan (Tinkoff) nyerte, a montreáli Grand Prix-t vasárnap rendezik.

(forrás)
    
Share To:

Hozzászólások: