Fabian Cancellara Japánban fejezi be aktív pályafutását - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

A TOURázzunk együtt
2018 decemberében új helyre költözött!
Keresd az új címen (kattints!):

2016. szeptember 26., hétfő

Fabian Cancellara Japánban fejezi be aktív pályafutását

Ezzel egy időben az is kiderült, hogy nem lesz ott a dohai világbajnokságon. 
Fabian Cancellara már tavaly ősszel bejelentette, az idei szezonja lesz az utolsó, aztán felhagy a profi versenyzéssel. Ahogyan azt csapata, a Trek-Segafredo  menedzsere, Luca Guercilena is nyilatkozta nemrég, a svájci időmenő nem az a fajta típus, aki megváltoztatná elhatározását*.

Cancellara számára az olimpia egyéni időfutama volt az idei szezon fő versenye, azt meg is nyerte, így talán nem is olyan meglepő, hogy a világbajnokságra (2016. október 9-16.) készülő  svájci csapatban már nem szerepel az ő neve.

Spartacus legutoljára az október 23-i Japan Cup versenyen vesz majd részt profi versenyzőként országúti kerékpáros versenyen. Ott lesz ezenkívül egy belgiumi  (pályakerékpáros) hatnaposon is, ahol az egy kilométeres időfutamon áll rajthoz 2016. november 14-én.

"Tudom, hogy még csak 35 éves vagyok, de el kell csípnem a megfelelő pillanatot a befejezésre. Számomra ez most jött el."

- beszélt elhatározásáról Fabian Cancellara.

Nem kíván azonban "integető" nyugdíjas sporthírességként élni tovább, szeretne a kerékpársporttal foglalkozni háttéremberként is. Nem csapatfőnökként képzeli el a jövőjét, ahogyan versenyről versenyre a kocsiban ülve követi és segíti a kerékpárosokat, hanem inkább egy sorral hátrébb tevékenykedve, a fiatalok fejlődését segítve.

(* a nyilatkozat némi pikantériája, hogy a frissen a csapathoz szerződő Alberto Contador viszont tavaly év végi elhatározása után tavasszal nagyon hamar meggondolta magát)

(forrás: itt és itt)

Post Top Ad