Fabian Cancellara Japánban fejezi be aktív pályafutását - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2016. szeptember 26., hétfő

Fabian Cancellara Japánban fejezi be aktív pályafutását

Ezzel egy időben az is kiderült, hogy nem lesz ott a dohai világbajnokságon. 
Fabian Cancellara már tavaly ősszel bejelentette, az idei szezonja lesz az utolsó, aztán felhagy a profi versenyzéssel. Ahogyan azt csapata, a Trek-Segafredo  menedzsere, Luca Guercilena is nyilatkozta nemrég, a svájci időmenő nem az a fajta típus, aki megváltoztatná elhatározását*.

Cancellara számára az olimpia egyéni időfutama volt az idei szezon fő versenye, azt meg is nyerte, így talán nem is olyan meglepő, hogy a világbajnokságra (2016. október 9-16.) készülő  svájci csapatban már nem szerepel az ő neve.

Spartacus legutoljára az október 23-i Japan Cup versenyen vesz majd részt profi versenyzőként országúti kerékpáros versenyen. Ott lesz ezenkívül egy belgiumi  (pályakerékpáros) hatnaposon is, ahol az egy kilométeres időfutamon áll rajthoz 2016. november 14-én.

"Tudom, hogy még csak 35 éves vagyok, de el kell csípnem a megfelelő pillanatot a befejezésre. Számomra ez most jött el."

- beszélt elhatározásáról Fabian Cancellara.

Nem kíván azonban "integető" nyugdíjas sporthírességként élni tovább, szeretne a kerékpársporttal foglalkozni háttéremberként is. Nem csapatfőnökként képzeli el a jövőjét, ahogyan versenyről versenyre a kocsiban ülve követi és segíti a kerékpárosokat, hanem inkább egy sorral hátrébb tevékenykedve, a fiatalok fejlődését segítve.

(* a nyilatkozat némi pikantériája, hogy a frissen a csapathoz szerződő Alberto Contador viszont tavaly év végi elhatározása után tavasszal nagyon hamar meggondolta magát)

(forrás: itt és itt)

Post Top Ad