(kép forrása: letour.fr)
Új csapata a TJ Sport-Lampre lesz. 
A bahreiniek után a kínaiak is megérkeztek a profi kerékpársportba, mármint a sportág üzleti részét tekintve. A TJ Sport Consultation nevű tanácsadó cég ugyanis át-/megvette a CGS Sporttól az idén még Lampre-Merida néven szereplő csapat World Tour licencét. (A Meridával szövetségre lépő bahreiniek tehát ezzel egy időben újoncként fognak licenchez folyamodni.)

A Lampre még tavaly decemberben jelentette be, hogy szorosan egütt működik a Colpack nevű U23-as csapattal, s mivel az elmúlt hónapokban egy ideig úgy tűnt, a lila-rózsaszín mezű csapatnak alacsonyabb osztályban kell egy időre berendezkednie, nem véletlen, hogy a mostani átigazolási szezonban elsősorban ebből a csapatból szerződtettek bringásokat.

Darwin Atapuma tehát a TJ Sport projekt első komoly igazolása, a kolumbiai rögtön két évre írt alá. A hírek szerint a BMC is új szerződést ajánlott az idén kiváló Girót és Vueltát menő versenyzőnek, sőt megkeresték más együttesek is, de végül Giuseppe Saronni megújuló csapata tűnt számára a legérdekesebbnek.

Atapuma szerint nagyon pozitív hangulat hatja át ezt az új csapatot, ami számára is  plusz motivációt jelent, és szerinte az sem elhanyagolható tény, hogy Saronni személyében egy igazi kerékpáros hőstől kaphat tanácsot.

(forrás)
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: