A szervezők remélik, találnak más helyszínt a 2016. szeptember 14 és 18 között megrendezendő eseményre.
A verseny azért is érdekes, mivel 1995-ös bevezetése óta most először adott volna lehetőséget a profiknak is a részvételre, és a tavaszi bejelentés után többek között Vincenzo Nibali (Astana) is örömmel üdvözölte a fejleményeket. Ő például egyike azon profiknak, akik fiatalabb korukban részt vettek valamelyik korosztályos EB-megmérettetésen.

Eredetileg Nizza környékére tervezték, ezzel kapcsolatban pedig Alberto Contador (Tinkoff) emlegetett fel szép emlékeket, első nagy győzelmének ugyanis a 2007-es Párizs-Nizzán a Cote d'Eze-n aratott sikerét tartja.

A július 14-i terrortámadás után azonban az Európai Kerékpáros Szövetség (UEC) a speciális helyzet miatt nem látja garantáltnak, hogy a versenyek biztonságos lebonyolításához szükséges mértékben rendelkezésre tudnának állni a rendfenntartó erők.

Az elmúlt időszak terrorcselekményei illetve a terrorfenyegetettség eddig csak közvetetten hatott  a kerékpárversenyekre: a brüsszeli robbantások utáni nap megrendezték a Dwars dor Vlaanderent, bár csonka mezőnnyel, hiszen szünetelt  Belgiumban a légi közlekedés. A Ronde van Vlaanderen-en hátizsákkal nem lehetett az úthoz bizonyos közelségbe menni. A Tour de France-on elit alakulatok tagjai is vigyázták a bringások és természetesen a nézők épségét. Ez az első olyan, az elit versenyzőket is vendégül látni kívánó verseny, amit a szervezők az eredeti helyszínen lemondanak.

Az esemény rendezési jogáért a hírek szerint két város verseng, ebből csak az egyik francia.

(forrás itt és itt)
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: