18:00
Összetettben Ruben Fernandez veszi át a vezetést, mögötte Alejandro valverde, majd Chris Froome következik.
Összetett állása a 3. szakasz után


17.55
Három Movistaros is benne volt a támadásban, Nairo Quintana volt a harmadik, velük Esteban Chavez (Orica-BikeExchange) tudott még lépést tartani. Illetve a végén még beférkőzött negyedik helyre Chris Froome (Sky) is.  Alberto Contador Froome-hoz, Chavezhez és Valverdéhez képest 28 másodpercet veszített (a 9. helyen jött be.)

A szakasz eredményéért majd ide tessék kattintani 

17.51
Alexandre Geniez megnyeri a szakaszt!
Összetett szempontból azonban érdekesebb a Movistar támadása, amiből Ruben Fernandez és Alejandro Valverde jött ki a legjobban).  Alberto Contador (Tinkoff) viszont megint újabb súlyos másodperceket veszített

17.46
Genieznek ötven mp előnye van, meg fél kilométere.

17.45
Geniez (FDJ) az utolsó kilométerre magára maradt, ami jót jelent: jelenleg ő teker egyedül az élen.


17.44
Az emelkedő profilja egyébként:


17.43
Pellaud megint lemaradt. Serry és Geniez ismét csak kettesben. Még 1,2 kilométerük van. Most jön majd a legmeredekebb rész az emelkedőn.  

17.40
A három bátor szökevénynek pillanatokon belül elkezdődik a hegy.  kb most. Főmezőny 2:12-re. Helyezkednek a LottoNL-Junbósok és a Movistar bringásai is.

17.39
2 és fél kilométer, 2:34 mp.


17.36
Most azt mondanám, hazaérkeznek Serryék, de nagyon becsapós tud ám lenni egy ilyen alig 2 kilométeres, de helyenként 28-30%-os meredekségű emelkedő, ami a szakasz végén vár a srácokra.

17.34
Még hat és fél kilométer, mezőny 3.12-re. Közben Miguel Angel Lopez  (Astana) bukott,  ott ücsörög a földön, kérdés folytatni tudja-e, mindenesetre áll mellette egy csapattárs, hogy ha kell, felhozza a mezőnyhöz.

17.27
Hazaérnek? Nem érnek? Még 11 kilométer, a mezőny 3:29-re jön.
Szerintetek? Jöhetnek a tippek!
17.25
Le a kalappal a 23 éves svájci bringás előtt, visszaküzdötte magát, ismét hárman az élen.
A főmezőnyben állítólag nagyon szenved Tejay van Garderen (BMC).
Egy adat, amit eddig nem említettem: 35 fok van a helyszínen.

17.23
Nagyrészt lefelé megy most az út, majd csak a legvége, az utolsó 1,8 kilométer megy felfelé, de az nagyon-nagyon.
A Mirador de Ézaróról kicsit részletesebben itt lehet olvasni. 

17.21
Egyébként: a  2. kategóriás emelkedőn Geniez haladt át elsőként, neki jár tehát az öt pont.
Még 14 és fél kilométer (most jön a gyorsasági részhajrá) és megint csökkent egy negyed percnyit a különbség.

17.19
Elég lesz-e a fennmaradó 18 kilométer az élen tekerő kettősnek, hogy hazaérjen? Már csak 3:44-re a főmezőny, és bár többször úgy tűnt, nem igazán izgatják magukat a szakaszelsőség tekintetében, most mégis szemmel láthatóan valódi üldöző üzemmódba kapcsoltak.

17.14
A Vuelta a mezőny egy részének az utolsó esélyt jelenti, hogy  megcsípjenek jövő évre is egy számukra kedvező szerződést, így van/volt ez Pellauddal is, aki a szezon végén megszűnő IAM Cycling helyett még nem talált új csapatot. Azért drukkoljunk neki, hogy így is legyen, aki felfigyelt rá! 

17:10
Mielőtt mondtam volna, hogy nem sok mindent lehet hallani  Pellaud közvetlen üldözőiről, ketten - Geniez és Serry utol is érték és aztán le is hagyták.
Még 22 kilométer. A főmezőny 4 percre jön.


16.59.
Az Alto das Paxareias  csak 5,4%-os meredekségű átlagban, de azért egy 2. kategóriás emelkedőhöz képest hosszúnak tűnik az a 9,3 kilométer.  A főmezőnyben is biztosan szakadoznak le majd bringások. Miközben azért szépen lassan megint lefaragtak jó fél percet az időhátrányból. 26 kilométerrel a vége előtt 5:15.


16.55
Ahogyan szélesedik az út egy darabon, szépen kialakulnak a sorok a főmezőnyben: Ag2R, Lotto NL-Jumbo, Movistar, ráadásul már 6 perc alá csökkent az időkülönbség.

16.52
A főmezőnyt, ahogy azt illik - hisz náluk teker a jelenlegi összetett első - a Sky viszi, de a Movistar is ott helyezkedik mögöttük.
30 kilométerrel a vége előtt Simon Pellaud 1:20-szal vezet a közvetlen üldözői előtt, a főmezőny most 6 és fél percre van tőle lemaradva.
    

16.47
30 kilométerrel a szakasz vége előtt fog elkezdődni a Paxareias emelkedője, Pellaudnak addig még van 3 kilométere

16.44
A 23 éves Simon Pellaudnak 2. teljes éve az idei az IAM Cycling csapatánál, tavaly is ott volt már a Vuelta a Espana mezőnyében, be is fejezte a versenyt (119. helyen) és idén is itt van, ahogy látható. Más Grand Touron még nem vett részt. (Legnagyobb sikere: 23 év alatti svájci nemzeti bajnok.)  16.37
A különbség már 1.10, a főmezőny pedig 7 perc feletti hátrányban.  Nagyon úgy tűnik, nem akarnak a szakasz kimenetelébe beleavatkozni.

16.36
Még 46 kilométer van hátra, a nap első emelkedőjén már túl vagyunk, természetesen Pellaud vitte el az érte járó pontokat, most jön az Alto das Paxareias. Közben az említett két üldözőcsoport összezárt, s 45 mp-re vannak az élen haladótól.
Van egy versenyt feladó bringásunk is. Warren Barguil (Giant-Alpecin) száélt ki a versenyből a mai szakasz során.

16:30 Szépjónapot, vagyis szebbet, vidámabbat, naposabbat, mint ami ránk köszöntött ezen az augusztus végi hétfőn, talán majd a verseny kicsit jobb kedvre hangol mindenkit, aki búskomorságba esett az egész napos esőtől.

A verseny állása jelenleg: van egy egyedüli szökevényünk legelöl: Simon Pellaud (IAM Cycling).
Majd érkezik  Jérome Cousin (Cofidis), Pieter Serry (Etixx-Quick Step) és Alexandre Geniez (FDJ).
Aztán jön Rudiger Selig (Bora-Aegon 18). Gatis Smukulis (Astana) és David Aroyo  (Caja Rural. Seguros RGA)
Pellaudhoz képest a főmezőny, benne a piros trikós Michał Kwiatkowski (Sky) közel hét percre érkezik.
Hozzászólnál? Gyere a Facebookra!

Kapcsolódó: 
3. szakasz alapadatok
Mirador de Ézaro - a legmeredekebb emelkedő
Míg a nagy hegyek nem jönnek - szakaszmustra 1-7. szakaszok
Vuelta a Espana 2016  - teljes útvonal
Vuelta a Espana 2016 -rajtlista
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: