Bár hírbe hozták a Bahrein-projekttel kapcsolatban is, ő egy kis dán csapatot karolt fel.
Szerdán kezdődik a Dán Körverseny, amelyen ott lesz a Virtu Pro-Veloconcept csapata is. Ezt Bjarne Riis és üzlettársa, Lars Seier együttese, ők már a múlt hét folyamán tartottak egy sajtótájékoztatót a csapat megvételével kapcsolatban. Ezért lehetnek most egyáltalán itt ezen a versenyen, hisz már létező - bár más nevet viselő: Team Trefor - gárdáról van szó, és kontinentális, vagyis harmadosztályú besorolásúak.

Nem arról lenne azonban szó, hogy ezt a csapatot felfejlesztenék World Tour szintre (bár Riis szavaiból az derül ki, azért a prokontinentális szintet megcéloznák), hanem egyfajta utánpótlásbázisként kezelnék egy körvonalazódó elit együttes mellett, valamint  a Virtu Pro-Veloconcept jól jön Riisnek ahhoz is, hogy más, a kerékpársporttal kapcsolatos üzleti érdekeltségeinek (a Virtual Pro fitneszbringákkal foglalkozik) is reklámfelület legyen.

A csapatban ott versenyez Riis fia is, a döntés azonban hirtelen, egyik napról a másikra történt, amikor az együttes kereste meg az egykori Tour de France győztest, hogy nem venné-e át a pénzügyi támogató szerepét, mivel a korábbi szponzor jelezte, kiszáll.

(forrás itt és itt) 
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: