Megkereste ugyan a Lotto-Soudal is, de ő továbbra is hűséges marad eddigi együtteséhez.
14 éve versenyez Tom Boonen az Etixx-Quick Step csapatában, 2003-ban csatlakozott az akkor éppen Quick Step - Davitamon néven szereplő csapathoz. (Profiként előtte egyetlen egy másik csapatnál versenyzett: 2002-ben a  US Postalnál.) Azóta több, mint 100 győzelmet aratott, volt világbajnok, zöld trikós a Tour de France-on és négy alkalommal haladhatott át elsőként a mezőnyből a roubaix-i Velodromban.

A tavaly őszre épp formába lendülő belga sprinter az Abu Dhabi Touron bukott nagyon csúnyán, de a szkeptikus orvosi előrejelzések ellenére  mégis vissza tudott térni idén tavasszal. Bár versenyt nem nyert, de mégis meggyőző formát mutatott, ahhoz mindenképp, hogy bevállaljon még egy tavaszi klasszikus szezont. A jelenlegi tervek szerint Boone a jövő évi Párizs-Roubaix után fog visszavonulni.

Boonen a hosszabbítással kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón elmondta, mindenkit ismer a csapatból gyakorlatilag annak alapítása óta, ez számára az ő "második családja", és el sem tudja magát képzelni más együttes mezében.  

(cikk forrása itt és itt)
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: