A 20. szakasz igazán kemény lesz a címvédő számára.
Chris Froome (Sky) a Montée Bisanne emelkedőjén, vagyis pontosabban lejtőjén csúszott el az esőtől nedves úton,  épp a legmeredekebb részen.  Froome szerint a fehér útfelfestés lehetett olyan csúszós ebben az időben, hogy elszállt tőle, és a bukás következtében elvesztette a kerékpárja első kerekét.

Így aztán kénytelen volt a Geraint Thomastól átvett kerékpáron (ez nem ritka dolog egy kerékpárversenyen, a segítőknek többek kötött ez is a feladata, hogy inkább ők várjanak a csapatkocsira, a Mont Ventoux-n történtek ezért is voltak rendhagyó jelenetek, mivel  Froome abban a tömegben tényleg el volt zárva majd' minden segítségtől.) célba érni.

Froome felzárkózott ugyan az esélyesek főcsoportjához, de ezek után már inkább visszafogottabban tekert, bár így is sikerült 4 perc fölé növelni összetettbeli előnyét,  hiszen a szakasz előtti  2. helyezett Bauke Mollema (Trek-Segafredo) nagyon, a 3. Adam Yates (Orica-BikeExchange) kevésbé leszakadva, de mégis, Froome-hoz képest időhátrányban érkezett célba.  

Chris Froome a szakasz utáni interjúban elmondta, hogy igazából szerencsésnek érzi magát, hogy ennyivel megúszta, és semmi komoly sérüléssel nem kell számolnia. Ettől függetlenül szombaton egy nehéz nap vár rá a nyeregben.

(forrás)

Kapcsolódó:
CHRIS FROOEM BUKÁSA A 19.  SZAKASZON  (videó)
19. SZAKASZ EREDMÉNYEK
ÖSSZETETT ÁLLÁSA A 19. SZAKASZ UTÁN


Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: