Az aktuális zöld trikós bedurcizott az operatőrre a 10. szakaszon felzárkózás közben. A történet azonban nem ennél a mozzanatnál válik igazán érdekessé.
A 10. szakaszon tipikus átmeneti szakasz volt az idei Tour de France-on, várhatóan egy sikeres szökéssel. A mezőny  - hosszú pórázon - engedi majd őket, akik aztán a végén le is meccselik majd egymás közt és ennyi.

Kivéve, hogy Peter Sagan (Tinkoff) is szökésben volt, aki nem feltétlenül ragaszkodik a világbajnoki elsőségét jelentő szivárványszínű mezéhez, szeretné az a Tour de France-on zöldre cserélni.A szakasz végkimenetelét látva elmondható: sikeres is volt az erre irányuló ügyködése.

Ilyen helyzetben természetes, hogy a televíziós közvetítés során nagyobb figyelem irányul az aktuális zöld trikósra is - jelen esetben Mark Cavendishre (Dimension Data) -, főleg, ha kissé lemaradva a mezőnytől, épp felzárkózni igyekszik. Logikus a kérdésfeltevés: nocsak, mi történhetett vele? Bukás? Sérülés? Esetleg defekt? Fontos kérdés és egy operatőrnek, illetve az egész közvetítőstábnak az a feladata, hogy ennek utánajárjon, a nézőknek erről információval szolgáljon.Cavendish azonban teljesen más - egy verseny lefolyása tekintetében teljesen hétköznapi,l rutinszerű -  okból szakadt le: pisiszünetet tartott. Ezt ingerült módon aztán közölte is az őt filmező operatőrnek: "I took a piss.", azaz pisilni voltam.

A kis jelent azonban úgy válik igazán érdekessé, ha hozzávesszük a brit Eurosport kommentátorának, Carlton Krbynek a közvetítését, aki  - ki tudja? talán - túl vulgárisnak ítélte az ominózus kifejezést, és a nézőknek már úgy magyarázta, hogy Cavendish egy kis kényelmi szünetet ("comfort break") tartott.

Nem mintha ne tudta volna leolvasni Cavendish szájáról bárki, aki kicsit is ért angolul, miről is volt szó.

(forrás)

Kapcsolódó:
10. szakasz eredmények 
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: