20. szakasz eredmények
Összetett állása a 20. szakasz után


Ebben  a  a pillanatban  - ahogyan  Chris Froome áthaladt a célvonalon -  a  TOURázzunk együtt kerékpáros oldal elkezdett készülni a Vuelta a Espanára. 
Vuelta a Espana 2016 - útvonal
Vuelta a Espana 2016 - (nagyon-nagyon előzetes) rajtlista


17.12
Izaguirre megnyerte a szakasz. További részletek hamarosan!
Ja igen,  a 2016-os Tour de France győztese 99,99%ban (még holnap be kell érnie Párizsba) chris Froome.

17.06
Iziguarre-nak, már csak  4 kilométere van, de a főmezőnynek (sárga trikó!) sem sokkal töb, ygy aztán Froome-rea szegeződik az operatőrök és az adásrendező szeme. Ha ezen a lejtőn túl van, harmadszorra is megnyerte a Tour de France-t

17.04
Azért aki ezt a lejtmenetet kitalálta a 20. szakaszra! Jó, oké, nem tudhatta, hogy esni fog az eső.

17.01
A lejtmenetben úgy tűnik, hogy Nibali a vakmerőségben/bátorságban hozzá méltó (bár lehet, hogy technikailag nem annyira képzett) ellenfelekre talált? Jarlison Pantano egy kanyarban kénytelen letenni a lábát és lassítani. De Izaguirre bevállalja az esőben lejtmenetben.

16.59
Nibali, Pantano, Izaguirre elöl-
Utána  Alaphilippe, Henao, Keldeman, Kreuizger, Costa és De gendt
Majd Rolland, Rodriguez és Zakarin.
Majd a főmezőny.

16.54
Mire végzek a mondattal, be is érik a Cápát. Vagy nem?

16.52
Nibalit Pantano és Izaguirre (Movistar) követi, nincsenek nagyon messze,sőt. 

16.48
Nibalinak még 13 és fél, a mezőny meg  s fél perce érkezik
Még mindig nagyon csúnya az idő.  

16.46
Nibali  idén is begyűjt egy szakaszgyőzelmet? 3 kilométere van a hegytetőig és 15 kilométere a szakasz végéig, és a mezőny  egyik legjobb lejtmenetese (szubjektív vélemény: Ő A LEGJOBB!) Azért Alaphilippe és Pantano is ott van má, pket sem szabad leírni!


16.05
Talán, talán jobb idő kerekedik, most Pantano és Alaphilippe az élen, ők maradtak az élen a szökevénycsoportból, nekik még 37 kilométerük van, heten még próbálkoznak az ő beérésükkel:

Henao (SKY) I. Izaguirre (MOV) Nibali (AST) Kreuziger (TNK) Kelderman (TLJ) Costa (LAM) De Gendt (LTS)

A főmezőny hét percre.
kettős játéknak néz ki ez megint mára. szökevények harca + egymás között az összetett menők, ezen belül is a kb top10-esek. (Csak Kreuziger zavar ebbe némiképp bele.)

15.54
A Ramaz is Thomas De Genté.
1 De Gendt (LTS) 10
2 Costa (LAM) 8
3 Rolland (CDT) 6
4 Pantano (IAM) 4
5 Kreuziger (TNK) 2
6 Alaphilippe (EQS) 115.42
Hogy hol a szakasz vége? Thomas de Gendt számára még 53 kilométer múlva. Ő van most legelől a szökevények közül, és úgy tűnik ,fejébe vette, hogy  - biztos, ami biztos - legalább második lesz (és az stabilan!) a pöttyösért folyó küzdelemben.  A Col de ls Ramaz az övé lesz.


15.40
Én ma kíváncsian vártam, hogy Bauke Mollema (Trek-Segafredo) vajon képes lesz-e valamit visszaszerezni a tegnapi elvesztett időből (2. helyről a 10-re hullott vissza), de úgy tűnik, nagyon nem megy neki ma sem, már közel másfél perc hátrányt szedett össze a főmezőnytől. és hol van még a szakasz vége!

15.22
Hatan  maradtak, akik a Ramazra mennek szökevényként:

I. Izaguirre (MOV) Nibali (AST) Kreuziger (TNK) Pantano (IAM) Costa (LAM) Alaphilippe (EQS)


15.15
A szezon végén visszavonuló - ezt az elhatározását a Tour de France 1. pihenőnapján bejelentő Joaquim Rodriguez (Kastusha) úgy nyilatkozott:

"Egyszerűen csak élvezni akarom ezeket az utolsó napokat"

15.11
Nagyon nagy hangulati váltás:
Jarlison Pantano (IAM Cycling) is meglátogatta a Tour de France borbélyát, Hervét. Lassan elmondhatjuk, hogy a világ leghipszterebb sporteseménye a Tour de France  (legalább is pesti szemszögből nézve a klasszikus borbéllyal, mint amilyen most már egyre több van a pl. a 7. kerületben, vgatni a szakállad  valahogyan a hipszterség kategóriájához tartozik)15.09
Hozzátéve, hogy még mindig összetehetjük a két kezünket, hogy ezt a totálisan védhetetlen  sport- és tömegeseményt (vagy bármelyik más kerékpárversenyt)  elkerülte az efféle tragédia.


15.06
És ne feledkezzünk el arról sem, hogy tegnap Münchenben borzalmas dolog történt. A rajt előtti néma egy perc az áldozatok emlékére. Előtérben többek között a versenyigazgató christian Prudhomme és André Greipel (Lotto-Soudal)
15.01
Annyi  az előnye a szökevényeknek és annyira elengedték Roman Kreuzigert (Tinkoff), hogy ha itt és most vége szakadna a versenynek, akkor ő lenne a második. Nyilván ezt nem fogják hagyni sem az Ag2R, sem a Movistar, vagy épp a megint sokat dolgozó Astana. (miközben Froome és a Sky lazán megengedhette, hogy a cseh bajnok előremerészkedjen.)
Úgy tűnik - és a nézők számára is ez lenne a legkedvezőbb megoldás - a helyezésekért még menni fog a harc.
Így nézne ki az az összetett - kb 15 perccel ezelőtti infografika forrás: twitter.com/letour - ha... (de hát a sportban nincs ha, nem igaz?)14.55
A frissítőállomáson túl következik az újabb hegy:  Colde la Ramaz
nagyobb méretért kattints a képre!


14.52
Warren Barguil (GiantéAlpecin) a szökevények második csoportja között? Igen! Az elnyűhetetlen ki francia Teklehaimanottal (Dimension Data) Bryan Coquard-ral (Direct Energie), aki feltehetőleg sprintpontokra ácsingózott megpróblt egy utótámadást, és ez hoztam meg azt, hogy utolérte a szökevényeket.
14.49
Sajnos úgy tűnik, ma sem ússzuk meg  - vagyis a srácok nem ússzák meg - az esőt. Ahogy láthattuk tegnap, ez azért nagyon komoly károkat tud okozni a versenyben.
Küözben a  Colömbiere-en kettészakadt a szökevénycsoport. Ők vannak az első felében:
I. Izaguirre (MOV) Nibali (AST) Sagan + Kreuziger (TNK) Gougeard (ALM) Pantano (IAM) Costa (LAM) Alaphilippe (EQS)


14.46
Bár tegnap már nyilvánvalóvá vált, hogy Rafal Majka (Tinkoff) nyeri a pöttyös trikót - amennyiben elér a párizsi befutóig - ettől függetlenül Thomas de Gendt (Lotto-Soudal) ma rendületlenül gyűjtögeti a pontokat.

Col de Aravis: 
1 De Gendt (LTS) 5
2 Pantano (IAM) 3
3 Gougeard (ALM) 2
4 Kreuziger (TNK) 1

Col de la Colombiere:
1 De Gendt (LTS) 10
2 Pantano (IAM) 8
3 Konrad (BOA) 6
4 Gougeard (ALM) 4
.... 5 Bennett (TLJ) 2
6 Nibali (AST) 1


A főmezőny hátránya hat perc feletti.

14.20
A szakasz így néz ki
nagyobb méretért kattints a képre!
:
A szökevények most járnak a nap első 1. kategóriás emelkedőjén. (Col de la Colombiere)

14.18
Az utolsó hegyi szakaszra ismét összeállt egy nagy szökevénycsoport:
Henao (Sky), Erviti, I.Izaguirre, Oliveira (Movistar), Nibali, Fuglsang (Astana), Sagan, Kreuziger (Tinkoff), Gastaeur, Gautier, Gougeard (AG2R), Kelderman, G.Bennett (Lotto-Jumbo), Schleck, Styven (Trek), Pantano (IAM), Rolland, Slagter, Van Baarle (Cannondale), Konrad (Bora), Zakarin (Katusha), Costa (Lampre), De Gendt, Gallopin (Lotto-Soudal), Chavanel, Jeandesboz (Direct Energie), Alaphilippe (Etixx), Edet (Cofidis), Juul Jensen, Matthews (Orica)

Még nagyjából 100 kilométerük van hátra, a verseny- ha igazi versenyt hoz még a mai nap  - nem itt és most fog kialakulni. 
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: