Továbbra is a Tour de France marad számára az elsődleges cél.
Ha vasárnap este Párizsban a Diadalív árnyékában rendben célba ér, Chris Froome (Sky) lesz az egyetlen olyan jelenleg is aktív bringás, aki három Tour de France győzelemmel rendelkezik. (Igaz ugyan, hogy Alberto Contador is háromszor lett első összetettben, de a 2010-es győzelmétől a doppingeltiltása folyományaként megfosztották.)

Ezek után persze felmerül a kérdés, hogy és akkor mi van a másik két háromhetessel? Mert azért olyan versenyző van - kettő is: Alberto Contador és Vincenzo Nibali - aki mindhárom Grand Tourt megnyerte már legalább egyszer.

Froome 2008-ban debütált a Tour de France-on, akkor még a Barloworld színeiben . 2009-ben és 2010-ben ott volt a Giro d'Italián, az áttörést ( és hírnevet) a 2011-es Vuelta a Espana hozta meg számára, ahol bár viselte a vörös mezt, végül második lett összetettben José Cobo mögött.

Azóta egyszer sem tért vissza a Giróra, a Vuelta pedig afféle levezetés lett számára a Tour után.

Froome szerint az Eddy Merckx-korszakhoz képest, amikor egyetlen egy versenyző kimagasló teljesítményt  tudott nyújtani a háromhetesek összetettjében, sprintben, a tavaszi egynaposokon és a világbajnokságon is, most már nagyon más a helyzet, sok verseny van, és vannak, akik speciálisan csak egyre készülnek.

Számára a Tour de France marad a fókuszpont, ehhez képest nehéz dolog bevállalni még egy Girót is előtte.

Az olimpiára ellenben lelkesen készül, kíváncsi, milyen eredményt ér majd el Rióban két hét múlva.

(forrás)
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: