Wellensnek Dumoulin adta a tippet a szökéshez - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2016. május 13., péntek

Wellensnek Dumoulin adta a tippet a szökéshez

A két fiatal bringás tavaly ősszel a Curacao kritériumon  haverkodott össze.
Tim Wellens (Lotto-Soudal) - ahogyan arról itt a blog élő közvetítésében is szó volt - két évvel ezelőtt épp lemaradt egy hasonló időjárási körülmények között zajló, hasonló jellegű (ugyancsak 6.) szakaszon az első helyről. Az épp kedden 25. születésnapját ünneplő belga fiúnak most összejött a győzelem.

Wellens a csütörtöki szakaszon mindenképp benne akart lenni egy szökésben, amikor az első trió (Bisolti, Kolobnev, Zhupa) sikeresen meglépett, ő lemarad, és azt hitte, akkor ez ennyi volt.

Azonban nagyjából akkor, mikor  úgy tűnt, hogy a mezőny bekebelezi a szökevényeket (Kolobnevet sikerült is), újra megpróbálkozott. Nem mástól, mint az aktuális rózsaszín trikóstól, Tom Dumoulintől kapta a tanácsot, próbálja meg utolérni Zhupáékat. A szakaszgyőztes úgy fogalmazott, ritkán kap tanácsot egy összetett elsőtől, általánosságban elmondható, hogy nincs ő annyira jóban ezekkel a nagymenőkkel, de ha máskor is fordul elő ilyesmi, akkor is elfogadja a segítséget, mert lám, most is milyen jól jött ki a dologból. Igaz, most nem "akármilyen"rózsaszín trikóstól, hanem egy jóbarátjától kapta a tippet.

Wellens csapattársának, a vele együtt meglépő Pim Ligthartnak is megköszönte a segítséget. Persze a szakaszgyőzelemhez az is kellett, hogy a mezőny idővel igencsak hosszú pórázra engedte őket (a közel 9 perc időelőnyre szert tevő ötös így nézett ki: Bisolti, Didier, Ligthart, Wellens, Zhupa). Amikor az utolsó hegy lábához értek, a belga kerekes úgy érezte, ő itt és most a legjobb, és ezt be is bizonyította.

(cikk forrása)  


Kapcsolódó:
Eredmények
Összetett állása a 6. szakasz után
Így zajlott le a szakasz (szöveges élő közvetítés)
Giro d'Italia 2016 - az útvonal
Giro d'Italia 2016 - rajtlista


Post Top Ad