A rövid, de gyors hegyi szakaszok nem kedveznek a hegyekkel nehezen megküzdőknek.
Talán némi meglepetésre, Carlos Betancur (Movistar) ért be legkésőbb a célba kedd délután, a Giro d'Italia 16. szakaszán, 18:19-es hátránnyal. Bizonyos szempontból pikáns lett volna a helyzet, ha kicsúszik, hiszen csapattársa, Alejandr Valverde  haladt át elsőként a célvonalon, a limitidőt pedig a mindenkori első idejéhez mérik. (Erről részletesebben itt!)

A szakaszon a gruppetto 45 főből állt, többek között az összetett utolsó helyén áll Jack Bobridge (Trek-Segafredo) is beletartozott. A szakasz után nyilatkozott is róla, hogy tudták, hogy "teljes gázzal" kell menniük, ha folytatni szeretnék másnap is versenyt. Ráadásul - erről Matteo Trentin (Etixx-Quick Step) beszélt - menet közben csak nagyjából lehet sejteni, kikövetkeztetni, hogy mennyi is kell a limiten belül maradáshoz. Ők úgy saccoltak, hogy a nagyjából 18 percet kell tartani, ezt pedig - tekintve, hogy a gruppetto nagy része 18:05-tel ért célba - teljesítették is.

Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) szerint azért volt nehéz a szakasz számukra, mivel nem nehéz hegyi szakasznak számított a szakasz, így nem 16%-os volt a győztes idejéhez viszonyított limit, hanem csupán 10%-os.

Nizzolo és a csoporttal célba érők közül még versenyben lévő többi sprinter a 17. szakaszon juthat újra lehetőséghez,

Az idei Giro d'Italián járt már pórul neves sprinter: a 8. szakaszon Elia Viviani (Sky) nem tudott két társával együtt célba érni.

(forrás)

Kapcsolódó:
Összetett állása a 16. szakasz után
16. szakasz eredmények

   
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: