ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Párizs-Roubaix 2016 - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2016. április 10., vasárnap

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Párizs-Roubaix 201617.00
Matt Hayman. 


16.55
Boonen vagy Hayman?

16.51
Erről van szó! Stanard támad, Boone és Vanmarcke visszahúzza, Boasson Hagan ée Hayman páholyból nézik. Mondom én, hogy a kis lányosképű norvég nemzeti bajnok még a végén behúzza ezt a verseny!

16.48
Emlékszünk, hogy hogy nézett ki kb 40 perce az élcsoport? Nos, úgy tűnik, hogy abból a társaságból leszakadók Sieberg, Erviti, Saramotins és Haussler ismét egész közel jutottak a mostani élen tekerőkhöz


16.43
Vanmarcke próbálkozása sem tartott sokáig. Ki lesz a következő?


16.39
Valahogy így:


16.37
15 km van hátra és Vanmarckének 10 mp előnye.

16.36
És közben Sep Vanmarcke a Le Carrefour de l'Arbre  szektorban megindul, támad, nekivág.  

16.35
Ezt az ötöst!
Nincs tipikus sötét ló, itt mindenki igazi egynapos specialista.


16.32
Ian Stanard támad - már csak öten az élen:
Stannard, Hayman, Boonen, Vanmarcke és Boasson Hagen

16.28
Úgy tűnik, az üldözőcsoportban nem igazán sikerül egységben megbirkózni a helyzettel, Petit és Van Baarle "saját zsírján" vág neki a felzárkózásnak. A különbség továbbra is 50 mp körüli.

16.25
A 6. szektornál járunk: Bourghelles - Wannehain  

16.23
Ha sprintre kerül sor a roubaix-i velodrome-ban, azért mégiscsak Boonenre érdemes tenni a zizit.  De még több mint 20 kilométer addig.

16.19
Boonent megfogják. Vanmarcke résen volt, összezár az élcsoport.

16.15
És akkor megindul a versenyek királynőjének királya: Tom Boonen útban az ötödik Párizs-Roubaix győzelem felé?  16.14
Még 30 kilométer, a Boonen-féle csoport és a Sagan-féle csoport között valamivel kevesebb mint egy perc a különbség.

16.11
Egyébként emlékezhetünk, hogy a Flandriai Körversenyen mind Imanol Erviti (Movistar) mind Dylan van Baarle (Cannondale ) sokáig ott volt a gyakran változó összetételű szökevénycsoportban, s mindketten top10-es helyet értek el.

16.10
A Sagan-féle csoport tagjai:
De Backer, Sinkeldam (TGA) Burghardt (BMC) Naesen (IAM) Durbdridge (OGE) Wynants (TLJ) Sagan (TNK) Petit (DEN) Van Baarle (CPT)

16.07
A nap twitterbejegyzése minden bizonnyal Geraint Thomasé:
"Gyűlölöm nézni a kerékpárversenyeket, különösképpen a Roubaixt #stresszes"16.05
Ők vannak most elöl:
Boonen (EQS) Haussler (IAM) Saramotins (IAM) Hayman (OGE) Rowe, Stannard (SKY) Sieberg (LTS) Vanmarcke (TLJ) Erviti (MOV) Boasson Hagen (DDD)
Mint látható, a nemrég bukott Rowe vissza tudott zárkózni. Saganék több mint egy percre lemaradva. Cancellara pedig valószínűleg élete legnehezebb és legszomorúbb 40 kilométerét tekeri egyedül 3 perc hátrányban.

15.59
A verseny előtt egy tervezett - de végül meg nem írt - esélylatolgatóban úgy gondoltam, hogy megint a Cancellara-Sagan-Vanmarcke trió játssza majd a főszerepet, de most Vanmarcke jön majd jól ki ebből a játékból. Nos, ő ott van az első csoportban, Sagan az üldözők között (sok energiát kivehetett a felzárkózás), Cancellara pedig próbál egymaga a bukás után visszatérni.
Az élen haladó csoportból nyilván Boonen az egyik legnagyobb esélyes, négyszer nyerte már meg ezt a versenyt, rutinja is van.
Viszont valami sejtés azt mondatja velem, hogy ma Edvald Boasson Hagenre kell odafigyelni.
Hát nézzük, mi lesz a fináléban!

15:57
Még 40 kilométer.
Legelöl:
Boonen (EQS) Saramotins (IAM) Hayman (OGE) Stannard (SKY) Vanmarcke, Wynants (TLJ) Boasson Hagen (DDD) Erviti (MOV)

Majd:
De Backer, Sinkeldam (TGA) Burghardt (BMC) Naesen (IAM) Sagan (TNK)

15.52
Cancellara is bukik! Sagan pedig  - ahogyan tette azt a Milano-Sanremo fináléjában, megint megmutatta micsoda technikás bringás, sikerült egy ugratással  megmentenie magát a földre kerüléstől. Terpstrának már nem jött ez össze, ő is perecelt, meg még páran mögötte.
Elöl közben Sep Vanmarcke támad, Ian Stannard tart vele.
Spartacus balszerencséje videón (gifen):


15.50.
Érdekesség: egy másik korábbi győztes, Niki Tepstra (a holland nemzeti bajnoki mezt tessék figyelni!) is a Cancellara-Sagan féle csoportban van. Ám ő, mint az Etixx-Quick Step versenyzője nyilván nem fog nagyon részt venni az üldözésben, hiszen Boonenék jó pozícióban vannak elöl. Persze, ha sikerül a felzárkózás, már neki is más opciói lesznek majd. A különbség fél perc körüli.

15.48
51 kilométerrel a vége előtt bukás az élen! Luke Rowe (Sky) aki a korábbi egynaposokon is mindig ügyesen helyezkedett és jól odatette magát, bukik, ahogy Gianni Moscon is.
Aztán nem sokkal utánna a következő Sky versenyző, Salvatore Puccio is.
Kezd kegyetlen és pokoli lenni a verseny.

15.43
Szépjónapot és csodás tavaszias napsütéses Párizs-Roubaix-t!
A legnagyobb félelmek az időjárással kapcsolatosan nem bizonyosodtak be, nem csupa sártenger az út (már csak azért sem, mert a legneccesebb 27. szektor környékén a helyiek összefogtak és jól kitakarítottak.)
Évek múltán visszatekintve erre a napra valószínűleg amúgy sem erről fogunk majd beszélni, hanem a verseny alakulásáról, és így van ez jól kérem szépen!

A 20. szektor után ugyanis kettészakadt a főmezőny, és van három olyan versenyző is, akiket az esélyesek között tarthatunk számon a második részbe szorult: Peter Sagan, Fabian Cancellara, Alexander Kristoff. Nagyjából 50 kilométer óta próbálnak felzárkózni. Először se Sagannak, de Cancellarának nem volt ott embere, a többiek meg nem voltak annyira érdekeltek abban, hogy pont nekik segítsenek miközben vannak elöl is embereik, később a Trekből többen is visszacsorogtak a főnökhöz, így most ők veszik ki leginkább a részük a felzárkózásból.

A főmezőny szerencsésebbik részében Tony Martin kezdett el közben brutális tempót menni, értelemszerűen elsősorban Tom Boonennek, aki ma történelmet írthat, illetve Zdenek Stybarnak, aki viszont - ha úgy alakul - cyvlo-cross készségeit (elvégre mégiscsak világbajnok volt ebben a diszciplínában)  igyekszik  majd kamatoztatni.  Volt egy pillanat, amikor ők és még néhányan, pl. a Sky britje, Ian Stannard el tudtak szakadni az amúgy is kicsire fogyatkozott főmezőnytől, aztán a Lotto NL Sep Vanmarcke vezetésével visszazárt.

Valamivel 70 kilométer után megfogták a szökevényeket, majd többen lemorzsolódtak, most így néz ki az élcsoport:
Boonen (EQS) Burghardt (BMC) Haussler, Saramotins (IAM) Hayman (OGE) Rowe, Moscon, Puccio, Stannard (SKY) Sieberg (LTS) Vanmarcke, Wynants (TLJ) Boasson Hagen (DDD) Erviti (MOV)

Cancellaráék sem adják persze fel, már csak 30 mp körüli a hátrányuk. (volt 1 perc feletti is.) Az üldözésben/felzárkózásban most a Giant-Alpecin is besegít.


Post Top Ad