Végeredmény

15:38
És a svájci megcsinálta! Fabian Cancellara megnyerte a Strade Bianchét.

15:37
Húha, nagyon közel vannak már, nagyon közel vannak! Egy pillanat alatt ott lett Cancellara és Stybar.

15:36
Már emelkedik az út, levesebb mint egy kilométer, Brambillának  valószínűleg ez ma össze fog jönni.

15:35
A Brambillát üldöző trióból a legjobb pozícióban a másik sötétkék bringás van: Stybar megbújik Cancellara és Sagan mögött.

15:34
Még másfél kilométer. Sienában a helyzet változatlan.

15:32
Még 3 és fél kilométer és 4 másodperc a különbség.

15.30
Nagyjából 6 kilométerrel a vége előtt végül sikerült Brambillának, amit annyira akart, sikerült ellépnie a többiek elől.
Még 4,4 kilométer.

15:26
Brambilla szökni próbál. Egész jól nézett ki a kísérlete először. De most megint változik a helyzet és 6,7 kilométerrel a vége előtt már nem egységben tekernek a szökevények.
Ne feledjük, bent Sienában van egy kis városi hegymászás is. Az időelőny amúgy most éppen 16 mp körüli.

Az utolsó 20 kilométert mutató profilon is jó látszik,mi vár a végén a versenyzőkre (nagyobb méretért kattintsa  képre!)15.25
8 a nyerő szám: még 8 kilométer és 8 másodperc.

15:22
Az előbb említett van Avermaet-féle történetszál nagyon hamar lezárult. A helyzet továbbra is, hogy 9,3 kilométer és még mindig négyen vannak elől.

15:18
A kilencedik kavicsos szektornál járunk, 13 másodperc Saganék előnye Valverdéékhez képest. 11 és fél kilométer még. Az üldözők közül mintha Nibalinak lennének a legnagyobb nehézsége. Viszont ebből az üldözőcsoportból Van Avermaet jött ki győztesen a kavicsok után. vajon utol tudja érni az élen tekerő négyes?

15:16. 
14 kilométerrel a vége előtt Fabian cancellara megpróbál meglépni a másik három versenyzőtől, de nem jár sikerrel. Az üldözőcsapatról se feledkezzünk el, hiszen ott van Kwiatkowski,  van Avermaet, Vakoc, Fuglsang, Valverde, Nibali is többek között.


15:14
Kérdés, hogy az Etixx-Quick Step  ugyanúgy elbénázza-e a jó esélyét (két versenyző a szökevények között, a végén mégis üres kézzel távoznak). Kérdés, Sagan még  mindig a második helyhez vonzódik-e jobban (irónia, természetesen), mint az elsőhöz?   

15.13
Szóval elkezdődött az igazi verseny. Még 15 és fél kilométer. Ki jön ki ebből a konstellációból jól?

15:08
Újabb kavicsos szektor, 18,3 kilométerrel a vége előtt Peter Sagan és Zdenek Stybar utolérte Brambillát. És mindjárt felzárkózik hozzájuk Fabian Cancellara is.

15:.04.
Gianluca Brambilla (Etixx-Quick Step) magára marad, miközben az előbb említett megfogyatkozott főmezőny az esélyesekkel  több kisebb csoportra esett szét.  Brambillának egyébként csak 14 másodperce van az őt üldözőkhöz képest.

15:01
Mire túl vannak a kavicsos szektoron, már csak Brambilla és Bookwalter maradnak, jelenleg tehát ők az első számú szökevényeink. Még 22 kilométer.  

14:59
A közben négy főre csökkent szökevénycsoportban Brambilla  tűnik a legagilisebbnek, az imént is próbálkozott egy támadással és most, mikor ismét egy fehér kavicsos szakaszon tekernek, megint úgy mozog, mintha bármelyik pillanatban robbantana.  

14.55
A  nap folyamán korábban megrendezett női versenyt egyébként a világbajnok Lizzie Armistead (Boels-Dolmans) nyerte.

14.53
Még 27 kilométer. A pelotont illetően nincs együtt a teljes mezőny, csak egy nagyobb csoport üldözi a szökevényeket. A sort a Movistar viszi.

14.39
Esélyesek még: Peter Sagan (Tinkoff), Vincenzo Nibali (Astana), Michał Kwiatkowski (Sky), Alejandro Valverde (Movistar) Zdenek Stybar (Etixx-Quck Step), Diego Ulissi (Lampre-Merida)  

14.35.
Már csak 38 és fél kilométer,  a mezőny és a szökevények közti időkülönbség azonban nőtt, volt már fél perc alatti is, most azonban egy perc feletti.
Még négy fehér kavicsos szektor van  hátra az útvonalból.

14.29
Kikkel számolhatunk még az esélyesek között?
Talán a legnagyobb esélyes ma a  múlt hét végén Omloop Het Nieuwsbladot nyert Greg Van Avermaet (BMC).

14.27.
Szakadozik szét a mezőny, egyre többen leszakadnak. Többen technikai problémák miatt. Még 45 kilométer

14.14.
Nem véletlen, hogy a Trek-Segafredo viszi a mezőnyt, hiszen a csapatban ott van Fabian Cancellara is, aki a verseny eddigi 9 alkalma közül kettőt (2008 és 2012) megnyert. A svájci Spartacus, aki utolsó profi szezonjának kezdett neki, idén már magáénak tudhat egy győzelmet, még a január végi mallorcai egynaposok egyikén haladhatott ő át elsőnek a célvonalon.  Most is az esélyesek között van, természetesen.

14:00
Hát akkor  szép napot mindenkinek, kezdődjön az idei első élő közvetítés a a blogon. A 176 kilométeres versenyből még 60 kilométer van hátra.
Brambilla, Bookwalter, Grivko, Monfort and Puccio tekernek az élen. Az üldözést elsősorban a Trek-Segafredo vállalta magára. A különbség egy perc alatt.

***********
Rajtlista és útvonal
Útszakaszt neveznének el Fabian Cancellaráról
Instant Toszkána
Tavaszi egynapos klasszikusok áttekintő táblázat
Giro d'Italia 2016 - Chiantiba mártogatott kegyetlen időfutam várható

Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: