Arnaud Demare csalt a Cipressán? - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2016. március 21., hétfő

Arnaud Demare csalt a Cipressán?

Eros Capecchi (Astana) és Matteo Tosatto (Tinkoff) szerint a friss Milánó-Sanremo győztes a csapatkocsi segítségével zárkózott vissza a főmezőnyhöz a bukása után.
Tosatto úgy fogalmazott a La Gazzetta dello Sportnak, hogy nem tudja biztosan, hogy Arnaud Demare (FDJ) konkrétan a kocsiba kapaszkodott-e, vagy pedig egy kulcsátadás húzódott el túlságosan sokáig, de azt érzékelte, hogy a francia, aki belekeveredett az egyik bukásba és leszakadt a főmezőnytől, meglepően gyorsan érkezett vissza a többiekhez.  

Capecchi, aki ekkor közvetlenül Tosatto mögött tekert, azt nyilatkozta, hogy Demare  80 km/h sebességgel húzott el mellettük a Cipressán felfelé, miközben a csapatkocsi jobb oldalába kapaszkodott.

A zsűrihez is érkezett hivatalos panasz, de mivel nincs az esetről se fotó se videófelvétel, így aztán bizonyítékok hiányában ejtették.

Megszólalt azonban maga Arnaud Demare is, A L'Equipnek arról beszélt, hogy nem tett semmi rosszat, semmi olyat, ami miatt szankcionálni kellene. Ráadásul a felzárkózás során az egyik zsűritag is közvetlenül láthatta, mi történik, vagyis ha helytelenül viselkedett volna, azonnal megbüntették volta. Demare szerint teljesen normális, hogy ha valaki leszakad, igyekszik a kocsikaraván között úgy tekerni, hogy az autók szélárnyékot nyújtsanak. Mindenki ezt csinálja, a szintén bukás miatt leszakadt Michael Matthews (Orica-GreenEdge) is ezt tette, csak őt senki nem veszi elő, mert nem ő nyerte a versenyt.

Bár Demare kitart saját ártatlansága mellett, ennek ellenére a hétvégén egy ideig elérhetetlenné tette a Straván tárolt adatait. Amik aztán vasárnap este újra elérhetők lettek. Arról nincs adat, hogy konkrétan mekkora sebességgel tekert, de az látszik, hogy 40 másodperces hátrányt dolgozott le a Cipressán.


Demare szerint  az irigység beszél csak többekből, hiszen nehéz megemészteni, hogy egy 24 éves francia nyert a Milánó-Sanremón.

(cikk forrása itt és itt)

Post Top Ad