Érdekes csapaton belüli konfliktusra irányította rá a figyelmet Tom Boonen (Etixx-Qucik Step) legutóbbi, a belga Het Laatste Nieuws lapnak adott interjúja.
Mint ahogyan az az interjúból kiderül, 2015-ben, amikor a szerződéshosszabbítási tárgyalások folytak Boonen és az Etixx-Quick Step között, a csapat menedzsere, Patrick Lefevre arra kívánta rávenni a belga sztárt, hogy a 2016-os tavaszi klasszikus szezon után vonuljon vissza.

A csapatnak ugyanis csökkent a büdzséje, többek között Mark Cavendish is ezért távozott a gárdától.  Az 1980-as születésű Boonen azonban határozottan kiállt amellett, hogy a döntés joga - mikor is hagyja abba a profi versenyzést - teljességgel az ő kezében van.

Mindez még tavaly nyár végén történt, azelőtt, hogy Boonen bukott volna az Abu Dhabi Touron (és valószínűsíthetően azelőtt, hogy biztossá vált volna, a német Lidl lesz a csapat új fontos szponzora). Először úgy tűnt, a baleset fél évre is visszavetheti az edzésben az egykori világbajnokot, később azonban az orvosok már engedélyezték neki, hogy novemberben elkezdhesse a felkészülést az idei évre.

Boonen - aki több mint egy évtizednyi folyamatos jelenlét  után kihagyta a közel-keleti versenyeket, s időspórolás okán inkább Spanyolországban versenyzett a szezon elején -  jelenleg a tavaszi egynaposok belgiumi nyitó hétvégéjén vesz részt. Aztán jöhetnek a nagy presztízsű  klasszikusok is.

S hogy mikor fejezi be eredményekben gazdag pályafutását? Majd eldönti, valahogy, valamikor...

(forrás)

Omloop Het Nieuwsblad 2016
Kuurne-Brüsszel-Kuurne 2016
Tavaszi egynapos klasszikusok áttekintő táblázat 2016

Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: