Cédric Vasseur egykori profi kerékpáros és tévés tudósító szerint ha a nemzetközi szövetség nem lép a motoros balesetek ügyében, akkor a dzsungel törvényeinek áldatlan állapotába süllyed a kerékpársport.
Akadhat-e autentikusabb megszólaló a motoros balesetek kapcsán, mint Cédric Vasseur? Az egykori profi bringás tudósítóként tevékenykedik jelenleg, méghozzá a francia TV2 csatorna motorján ülve ad hírt az eseményekről testközelből legyen szó akár a Párizs-Roubaix-ról vagy a Tour de France-ról.

Vasseur korábban elnöke volt a CPA-nak, vagyis a kerékpárosok érdekvédelmi szervezetének, tapasztalatból mondja hát, hogy az UCI illetékesekkel történő megbeszélések során minidig megfogalmazódott, hogy a kerékpárosok biztonsága a legfontosabb, ám ez csak üres blablának bizonyult mindig ahhoz képest, hogy milyen konkrét lépések (nem) születtek ennek érdekében.

Az egykori bringás mindezt annak apropóján mondta el, hogy a vasárnapi Kuurne-Brüsszel-Kuurne során egy orvosi motor ütötte el a Lotto-Soudal belga versenyzőjét, Stig Broeckxt. A kerékpáros meg kellett műteni, hiszen kulcscsontja és bordája is törött az incidens következtében.Meg kell büntetni a motorost és a szervezőket is, mondja Vasseur, különben jogi dzsungelbe süllyed a sportág. A kerékpárosok oly sok mindent feláldoznak azért, hogy ott lehessenek egy versenyen, és akkor egy ilyen incidens mindent tönkretesz.

Vasseur még azt is hozzátette a Cycling Weeklynek adott interjújában, hogy tudja, ilyen esetben a csapat magára marad, így van ez minden bizonnyal a Lotto-Soudallal is. Vagyis a többi csapatnak sem szabadna önzőnek lennie, együttes erővel kellene kieszközölniük a változtatásokat.

(forrás)

Kapcsolódó:
Kuurne-Brüsszel-Kuurne 2016 végeredmény  


Hozzászólnál? Gyere a Facebookra!

Még mindig a motoros balesetekről:http://tourazzunkegyutt2009.blogspot.com/2016/02/az-uci-nak-tennie-kellene-mar-vegre.html
Közzétette: TOURázzunk együtt – 2016. február 29.

Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: