Hogy a Giro d'Italiára és az olimpiára koncentrál, nem jelenti azt, hogy mindenképp távol marad a francia körversenytől.
Vincenzo Nibali (Astana) jelenleg Argentínában a Tour de San Luison versenyez, ahol újságírói kérdésekre válaszul felvetette annak lehetőségét, hogy mint Fabio Aru segítője mégiscsak ott lesz majd az idei Tour de France-on.  Úgy gondolja, sokat tudna tenni azért, hogy a fiatal versenyző megnyerje élete második  háromhetes versenyét a tavalyi Vuelta a Espanán aratott győzelme után.

Ez persze nem mond ellent annak a korábbi információnak, miszerint az Astanánál már eldőlt, a Girón Nibali, a Touron Aru lesz az első számú embere a csapatnak, akinek győzelméért majd a többiek is dolgoznak. Bár kétségtelen, ha 2014 Tour-győztese is ott teker majd a mezőnyben, már maga a tény jócskán megkeverheti a lapokat.

Nibali tavalyi szezonja a többnapos versenyek tekintetében enyhén szólva sem sikerült jól, ugyanakkor most arról nyilatkozott, hogy a felkészülésének eddigi része megfelelően sikerült, úgy érzi, képes lesz majd az olasz körversenyen megismételni 2013-as sikerét. Idén legnagyobb ellenfeleinek Alejando Valverdét (Movistar) Mikel Landát (Sky), Rafal Majkát (Tinkoff) és Rigoberto Urant (Cannondale) tekinti.

2016 egyébként sorsdöntő év lehet az olasz versenyző számára, hiszen év végén lejár a szerződése az Astanánál. Noha a kazah csapat is tett ajánlatot a szerződéshosszabbításra, Nibalit megkeresték már többek között a Lampre-Meridától és a Trek-Sgafredótól is.

(cikk forrása: velonews.com
kép forrása: cyclingnews.com

Kapcsolódó:
Giro d'Italia 2016 - útvonal
Tour de France 2016 - útvonalShare To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: