A Giant-Alpecin kerekesei közé edzés közben hajtott szemből egy autó.
Hat versenyző - Warren Barguil John Degenkolb, Max Walscheid, Chad Haga, Fredrik Ludvigsson Ramon Sinkeldam - került kórházba a baleset következtében.

Helyszíni fotó a megrongálódott bringákról:
Anko Boelen csapatorvos úgy fogalmazott, hogy mindenkit sokkolt a hír a csapatban, ugyanakkor bizonyos értelemben szerencséje is volt a kerékpárosoknak.

Jelenleg mindenki állapota stabil.

Közben Warren Barguil ügynöke (egyben nagybátyja) is informálta a médiát, tőle annyi tudható a francia bringás valószínűleg a csuklóját törte  - bár ez  még hivatalos orvosi megerősítésre vár -,  és úgy tűnik, ez az egyetlen törés, amit a baleset során elszenvedett.

A csapat részéről mindenki fontosnak tartja azt kommunikálni, a bringások vétlenek voltak az ütközésben és lehetetlen volt azt kikerülniük .

Friss!

John Degenkolb Facebookon üzent az aggódó szimpatizánsoknak. Azt írja összevarták a combján, a száján és az alsókarján a sebeket, ám át kell szállítani egy nagyobb kórházban, ahol a gyakorlatilag leszakadt bal mutatóujját is visszateszik a helyére, mert "most csak úgy lóg a kézfejem végén".

A Giant-Alpecin tájékoztatója is kijött az éjszaka közepén:
Warren Barguil: törött sajkacsont (a kéz tövénél található egyik csont)  - valószínűleg majd műteni kell
John Degenkolb: a combján a sebet már ellátták, a kezét kezelik most (lsd fentebb saját tájékoztatása) és a törést az alkarjában
Chad Haga:helikopterrel vitték kórházba, a nyakán és az állán a sebeket már ellátták. az arccsonttörését (szemüreg környékén)  később kezelik majd. mihelyt a duzzadás lelohad, a CT szerint az esés az agyban nem okozott károsodás.
Fredrik Ludvigsson és Ramon Sinkeldam: teljes testük sebekkel és horzsolásokkal teli
Max Walscheid: keze és sípcsontja tört, valószínűleg műtét vár rá(az eredeti cikk forrása


Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: