Ennek ellenére folytathatja a versenyt. 
Tyler Farrar (Dimension Data) bukott a Santos Tour Down Under 3. szakaszán. Egy szurkoló sietett a segítségére,  így a sprinter  a győztes Simon Gerranshoz (Orica GreenEdge) képest 13:07 hátránnyal célba érhetett.

A bukás után közvetlenül ugyan még megnézte egy szerelő Farrar kerékpárját, de hamarosan, 10 kilométerrel a vége előtt újabb problémák adódtak, a csapatkocsira pedig nem számíthatott.  Akkor kérdezték meg tőle az út mentén álló nézők, milyen magas, és ennek megfelelően kapta meg egyikük bringáját és egyben cipőjét is, mivel sajátja nem passzolt a pedálhoz.

A csapaton kívüli segítség elfogadása ugyan a szabályokkal szembe megy - emlékezhetünk, tavaly a Giro d'Italián Richie Porte két perces büntetést kapott, mert az Orica-versenyző Simon Clarke megállt hozzá és segített a bringája első kerekét visszailleszteni -, ám ez esetben a zsűri kivételt tett.

A hivatalos indoklás szerint a több versenyzőt is érintő komoly bukás olyan hektikus szituációt eredményezett, mely során a kerékpárost sem a csapatkocsi, sem a neutrális szervizkocsi nem tudta megfelelően kiszolgálni.

Az eset és a zsűri pozitív hozzáállása egyébként országimázsnak sem utolsó, Farrar ugyanis később úgy nyilatkozott a Het Nieuwsbladnak, hogy újfent bebizonyosodott, milyen kedves és vendégszerető népek az ausztrálok. A  versenyzőnek fontos volt, hogy célba érjen, hiszen  nagyon bosszantónak találta volna, ha csupán két és fél napnyi versenyzésért ruccan át Ausztráliába.  

"14 éve vagyok profi, és még soha nem tapasztaltam ilyet." - mondta Farrar. Nos, a Santos Tour Down Under történetében éppen 14 éve már előfordult egy hasonló eset, akkor Michael Rogerst segítette ki egy szurkoló, Rogers végül nem csak befejezhette, de meg is nyerte a versenyt.

Kapcsolódó:
Santos Tour Down Under 2016 - 3. szakasz eredmények
Santos Tour Down Under 2016 - összetett állása a 3. szakasz után
Santos Tour Down Under  2016 - útvonal
Santos Tour Down Under  2016 - rajtlista 

(cikk és leadkép forrása)
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: