Legalább is a spanyol válogatott szakmai vezetője, Javier Minguez szerint.
A Vuelta a Espana vasárnapi utolsó szakaszán a gyorsasági részhajáránál Alejandro Valverde (Movistar) elhappolta Joaquim Rodrigueztől a pontverseny elsőségéért járó zöld trikót.  Természetesen felmerül tehát a kérdés, hogy nem fog-e ez a szituáció a spanyol válogatotton belül feszültségeket szülni a most vasárnap rajtoló richmondi világbajnokságon.

Javier Minguez nem aggódik és igyekszik mindenkit megnyugtatni, a két versenyző van olyan profi, hogy amikor kint lesznek a pályán, már csak a verseny fog az eszükben járni.

A mezőnyversenyre európai idő szerint vasárnap délután sor, egy 16 körös (körönként 16,2 km) útvonalon Richmond (Virginia, USA) belvárosában. A spanyoloknak különösen fontos lehet, hogy minden érintett 100%-osan erre koncentráljon, hiszen a szakasz  a profilképe alapján nem kimondottan a mezőnybefutónak kedvez.

(Nagyobb méretért kattints a képre!) 

A spanyol csapatot Alenajdro Valverdén és Joaquim Rodriguezen kívül Juan Jose Lobato, Jon Izaguirre, Imanol Erviti, Dani Moreno, Luis Leon Sanchez, Ruben Plaza és Lluis Mas képviseli majd a mezőnyversenyen

(Forrás: cyclingweekly.co.uk és velonews.competitor.com
Leadkép forrása:pedalmag.com)
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: