A jövő évi olasz körverseny 9. szakasza az előzetes tervek szerint egy 40 kilométeres egyéni időfutam lesz Chianti régió (Toszkána tartomány) szőlőbirtokai között.  
A szakasz útvonalán a tervek szerint gyakorlatilag nem lesz egyetlen sík kilométer sem, vagy felfelé vagy lefelé vezet majd az út.

A szakasz tervezett profilja:
(kattints a képre, és akkor nagyobb lesz! ;))


A Giro d'Italia immáron sorozatban harmadik alkalommal viszi az időfutamot egy a televíziós közvetítésen keresztül is igazi látványosságot ígérő borvidékre (nem mintha ne lenne miből válogatniuk). A jövő évi apropó a híres bor 300. születésnapja lesz, a két turistamágnesnek is tekinthető esemény nyilván egymást fogja erősíteni.

Sergio Zingarelli, a Chiantit palackozó borászatok konzorciumának elnöke külön kihangsúlyozta, hogy számukra kiemelt fontossággal bír a kerékpársport támogatása, hiszen ahogyan a minőségi borok mértékletes fogyasztása, úgy a kerékpározás is az egészséges életmód része, ráadásul mindkettő nagyon erős kulturális beágyazottsággal bír ezen a vidéken.

A befutó várható helyszíne (?) - a Greve városának főtere
(Forrás: wikipedia.org)

A Giro d'Italiát 2016-ban május 6. és 29. között rendezik meg, az útvonal kihirdetése, ahogyan az elmúlt években, idén is október első felében várható. 

Kövesd  a blog Facebook-oldalát, és minden e témába vágó posztról is könnyen, gyorsan, egyszerűen értesülhetsz!

Kapcsolódó: 
(jegyzet a Monstepaschi Strade Bianche tavaszi egynapos klasszikus leghíresebb lejtőjének képi reprezentációjáról)   
Leadkép forrása: florenceholidays.com
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: