A van Poppel-fiúk, középen a büszke apa
Alakulóban egy nagy holland bringás dinasztia? A 2015-ös Vuelta a Espana 12. szakaszának győztese nem akármilyen közegből érkezett.  
Az 1993-as születésű Danny van Poppel édesapja, Jean-Paul Poppel az egyik legsikeresebb holland sprinter volt az 1980-as években. Összesen 9 Vuelta a Espana, 4 Giro d'Italia  és 9 Tour de France szakaszgyőzelmet tudhat magáénak (utóbbiból négyet csak 1988-ban, ezzel rekordtartó, rajta kívül más holland kerekes nem akadt még, aki ennyit vagy ennél több szakaszt nyert volna bármelyik háromhetes verseny alatt),

 Danny édesanyja, Leontien van der Lienden szintén kerékpárversenyző volt, részt vett az 1984-es olimpián és a holland bajnokságban rendre dobogós helyeket ért el.

(kép forrása)


 Dannynek van egy öt évvel idősebb bátyja is, Boy van Poppel, ugyancsak a nemzetközi kerékpáros mezőny egyik aktív tagja, jelenleg szintén a Trek Factory Racing versenyzője, de különösebb említésre méltó eredményt még nem ért el.

 Nem úgy, mint az öcsi, aki már azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy a 2013-as Tour de France-on rajthoz állhatott még nem egészen 20 évesen, azaz a Tour de France 2 világháború utáni történetének legfiatalabb résztvevőjeként. De ez még nem minden: Danny van Poppel az 1. szakaszon 3. helyet ért el, s mivel a szakaszgyőztes Marcel Kittel a sárga trikót vehette fel, ő viselte napokon keresztül a legjobb fiatalnak (25 év alatti) járó fehéret.

 A 2015-ös Vuelta a Espana 12. szakaszán aratott szakaszgyőzelme az első komoly sikere.
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: